Reflektor

Buč Kesidi na otvaranju 12. Arsenal festa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/05/2022

-

13:24

Buč Kesidi na otvaranju 12. Arsenal festa
Buč Kesidi na otvaranju 12. Arsenal festa - Copyright Promo/Sofija Modošanov Ivana Tešić

veličina teksta

Aa Aa

Levoruki indi rok/elektro/disko duo iz Pančeva, Buč Kesidi, nastupiće 30. juna na otvaranju 12. Arsenal festa u Kragujevcu, na Main Stageu. Luka Racić (gitara i vokal) i Zoran Zarubica (bubnjevi i vokal) upotpuniće uvodne večeri program na glavnoj bini, gde će nastupiti i Stefan Milenković i dr Nele Karajlić u sklopu projekta "Rock El Clasico", kao i bend Negative.

Buč Kesidi je nastao 2014. godine. Posle tri singla, debi album "Posesivno-ospulsivni hospul" objavili su 2016, i sa tog izdanja su se izdvojile numere "Kafe aparat" i "Draga?". Novembra 2018, predstavili su singl "Nema ljubavi u klubu", najveći hit u karijeri koji je doveo do naglog porasta njihove popularnosti.

Naredni, takođe izuzetno uspešni singlovi "Đuskanje ne pomaže" i "Tiho" predstavljali su uvod u drugi album "Euforija", sjajno prihvaćen i od publike i od kritike. U oktobru 2020. duo je snimio 50-minutni koncertni film "Buč Kesidi: Euforija uživo", koji sadrži i dokumentarne i igrane elemente. Ovo izdanje je, tokom leta 2021, prikazivano u bioskopima i na festivalima po Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Pored brojnih festivalskih nastupa, Buč Kesidi su, već kako velika regionalna atrakcija, rasprodali samostalne koncerte u Beogradu, Novom Sadu, Podgorici, uz nezaboravan niz od čak pet krcatih koncerata u Zagrebu. Trenutno su u fazi stvaranja materijala za treći album, koji se očekuje do kraja godine.

"Želimo da što više ljudi čuje našu muziku, ali, takođe da uvek održimo produkcijski nivo, tako da se publika oseti da je bila na našem koncertu, bez obzira na to što nastupamo u sklopu festivalskog programa", poručuju Buč Kesidi, pred nastup 30. juna na Arsenalu.

Promo

 

Njihovi uspesi proteklih godina potvrđeni su i sa nekoliko nagrada. Između ostalog, "Nema ljubavi u klubu" proglašena je za alternativnu pop pesmu godine na ceremoniji "MAC awards 2020", iste godine im je uručeno priznanje za najbolje mlade snage na strukovnoj dodeli nagrada GODUM, a spot za pesmu "Tiho" proglašen je za najbolji video na manifestaciji "Adria Music Video Awards".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura