Aktuelno iz kulture

Gogol Bordello otkazao nastup na Arsenal festu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/05/2022

-

13:47

Gogol Bordello otkazao nastup na Arsenal festu
Daniel Efram - Copyright Daniel Efram

veličina teksta

Aa Aa

Gogol Bordelo ipak neće nastupiti na ovogodišnjem  Arsenal festu u Kragujevcu, saopštili su organizatori.

"Zbog okolnosti koje su van ičije kontrole, svetski džipsi pank bend Gogol Bordelo neće nastupiti. Organizatori festivala će uskoro saopštiti ime novog benda koji će ih zameniti", stoji u zvaničnom saopštenju.

Podsećamo, Arsenal fest se dvanaesti put za redom održava u Kragujevcu u prostoru Kneževog arsenala i to od 30. juna do 2. jula.

Ove godine, na tri festivalske bine nastupiće preko pedeset izvođača, među kojima su Placebo, Rundek & Ekipa, Thievery Corporation, Konstrakta, Roni Size, Senidah, Ana Popović, Stefan Milenković i Dr Nele Karajlić, Goblini...

Čuveni DJ i producent Roni Sajz (Roni Size) prirediće spektakl ljubiteljima elektronskog zvuka 1. jula na Exploziv DJ stejdžu.".

Na festivalu u Kragujevcu će nastupiti i jedan od najvećih rege bendova svih vremena, Inner Circle, ali i sve popularniji treperi Crni Cerak.

Scena je rezervisana i za mnoge poznate domaće i regionalne bendove:  "Električni orgazam", "E-play", "Deca loših muzičara", "Sunshine", "Vizelj", "Zvoncekova bilježnica", "Centurion" i "Zyrion", "Bolesna štenad", "LUR", "Baša", "Istok iza" i mnoge druge.

Poznata su i nova imena na Explosive DJ Stageu: Cheeka & Baloo, Goranche B2B Marco White, Peppe i Petrovitz YU B2B Theanilo (30. jun), te DJ Aćim B2B Eye, Migazz, Mladen Tomić i Sale Janković B2B Hunckie.

Američki sastav Thievery Corporation nastupiće 2. jula u Kragujevcu u okviru završne večeri Arsenal Festa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura