Reflektor

Thievery Corporation ove godine u završnici Arsenal Festa

Komentari

Autor: Tanjug

14/02/2022

-

13:10

Thievery Corporation ove godine u završnici Arsenal Festa
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američki sastav Thievery Corporation nastupiće 2. jula u Kragujevcu u okviru završne večeri Arsenal Festa, saopštili su organizatori manifestacije.

Ovo je drugi put da ova američka grupa nastupa na Arsenal Festu - prvi put su na nastupili 2017. godine na prostoru Kneževog arsenala, na sedmom izdanju festivala.

Pored toga, održali su i veliki nastup 2019. godine na ispunjenom stadionu Tašmajdan.

Bend su osnovali Rob Garza i Erik Hilton 1995. godine u Vašingtonu, i on se smatra zaslužnim za nastanak čitavog podžanra elektronske muzike, oplemenjene upotrebom regea, daba, hip-hopa, dauntempa, indijskog trip-hopa i bosa nove.

U aprilu 2020. godine objavili su 10. studijski album "Symphonik", sa orkestarskim verzijama najvećih hitova iz svoje 27 godina duge karijere.

"Na sceni imamo toliko neverovatnih ljudi različitih godina, nacionalnosti i porekla. Ta raznolikost nam pomaže da pesme sa albuma oživimo pred publikom... Mi smo definitivno zabavan orkestar, nema dosadnog trenutka na našim koncertima", rekao je Rob Garza.

Bend Thievery Corporation treći je potvrđeni inostrani hedlajner na ovogodišnjem Arsenal Festu.

Na otvaranju manifestacije (30. juna) nastupiće džipsi pank-rok atrakcija Gogol Bordello, a 1. jula londonski alternativni bend Placebo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura