Reflektor

Džipsi pank-rok atrakcija "Gogol Bordello" na otvaranju Arsenal festa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/10/2021

-

12:08

Džipsi pank-rok atrakcija "Gogol Bordello" na otvaranju Arsenal festa
Daniel Efram - Copyright Daniel Efram

veličina teksta

Aa Aa

Multietnička džipsi pank-rok atrakcija "Gogol Bordello" drugi je potvrđen izvođač na 12. Arsenal festu u Kragujevcu, koji će biti održan od 30. juna do 2. jula 2022.

Ovaj američki bend će nastupiti u prostoru Kneževog arsenala prve festivalske večeri, 30. juna. Bilo je predviđeno da "Gogol Bordello" još ranije sviraju na Arsenalu, međutim, zbog pandemije Kovida-19,  nisu dolazili u Evropu.

Krosover sastav sa Menhetna koji, u dobroj meri, inspiraciju za svoje pesme nalazi u tradiciji Balkana, stiže u Kragujevac u sklopu velike evropske turneje u junu i julu 2022, gde će odsvirati 29 koncerata i festivalskih nastupa. 

"Evropo, džipsi-pank pleme ne može da bude mirno. Bilo da ste spremni ili ne, dolazimo da provedemo leto 2022. sa vama", euforično najavljuju "Gogol Bordello".

Publika u srcu Šumadije može da očekuje nezaboravnu atmosferu sa kabaretskim elementima, uz njihove standarne koncertne adute "Wonderlust King", "Pala Tute", "Start Wearing Purple"…

Na čelu sa harizmatičnim pevačem Eugene Hutzom, poreklom iz Ukrajine, "Gogol Bordello" je za 22 godine postojanja, prvenstveno zahvaljujući visokoenergetskim živim nastupima, stekao zavidnu reputaciju. To su na više nego ubedljiv način potvrdili u maju 2018, koncertom u krcatoj bašti beogradskog SKC. Nastup je ostao upamćen po tome što se, kad je policija u ponoć naredila da se koncert završi, frontmen Hutz pojavio na prozoru garderobe, na krovu nastrešnice SKC i odatle priuštio obožavaocima nezaboravan bis.  

Ulaznice za Arsenal fest još svega nekoliko dana, do 1. novembra, u prodaji su, putem mreže Tickets.rs, po promotivnim cenama. Cena trodnevnog kompleta je 2.500 dinara, a za 1. jul, dan kada nastupa prvi potvrđen hedlajner, grupa "Placebo", 1.500 dinara. Kasnije, komplet će koštati 3.000, a karta za 1. jul 2.000 dinara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura