Reflektor

Zele Lipovača u susret koncertu "Divljih jagoda": Odoleli smo usputnim trendovima i ostali svoji

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/09/2022

-

17:05

Zele Lipovača u susret koncertu "Divljih jagoda": Odoleli smo usputnim trendovima i ostali svoji
Zele Lipovača u susret koncertu "Divljih jagoda": Odoleli smo usputnim trendovima i ostali svoji - Copyright Marina Pešić/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Divlje jagode održaće koncert 8. oktobra u MTS dvorani, čime će obeležiti 45 godina postojanja.

Bend koji važi za rokenrol ikonu bivše Jugoslavije, iza sebe ima 12 studijskih albuma i slovi za poseban muzički fenomen na ovim prostorima, izdvajajući se stilski i tvrdoglavo braneći boje svoje muzike.

Bend je, kako poručuju njegovi članovi, odoleo trendovima koji su dolazili i prolazili i poručuju da "čak i kada je na ovim prostorima bio popularan hard & heavy zvuk, Jagode nikada nisu stavljane na prvo mesto tog pravca".

Promo

 

Frontmen Zele Lipovača kaže da im je to upravo bio motiv i izvor snage i volje da budu svetski, a ne, kako kaže "lokalni bend".

Na koncertu u mts Dvorani publika će se zajedno sa čuvenom šestorkom podsetiti neprolaznih hitova kao što su "Jedina moja", "Krivo je more", "Marija", "Ne želiš kraj", "Zauvjek tvoj", "Kako si topla i mila"; "Motori", "Šejla", "Kap po kap", "Let na drugi svijet" i drugih.

Divlje jagode prodali su milione nosača zvuka, svirali hiljade koncerata širom sveta, napravivši riznicu od bar tridesetak velikih hitova, a veliki broj stranih bendova obrađivao je njihove najveće hitove.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura