Aktuelno iz kulture

Rok jesen u MTS Dvorani: Nastupaju Uriah Heep, Elemental, Divlje jagode...

Komentari

Autor: Tanjug

09/08/2022

-

13:11

Rok jesen u MTS Dvorani: Nastupaju Uriah Heep, Elemental, Divlje jagode...
Rok jesen u MTS Dvorani: Nastupaju Uriah Heep, Elemental, Divlje jagode... - Copyright E-Stock/Ivan Dobričić, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Uriah Heep, Divlje jagode, Ničim izazvan, Goran Karan, Elemental, Kings of Convenience, The BestBeat, neki su od muzičara koji će obeležiti koncertnu jesen na pozornici Mts Dvorane u Beogradu.

Najproduktivnija ustanova kada je reč o koncertima i mnogim drugim kulturnim dešavanjima u prestonici Srbije, nekadašnja Dvorana Doma sindikata, pripremila je bogat program gostovanja stranih i domaćih umetnika za septembar i oktobar.

Norveški duo Kings of Convenience održaće svoj premijerni nastup u Beogradu, 18. septembra u organizaciji poznate koncertne agencije "Rock Svirke".

Oni su indie folk-pop bend koga čine tandem Erlend Oj i Eirik Glambek Boj.

Popularan sastav "The BestBeat" kao The Beatles tribute band povešće publiku 5. oktobra na veče (pod)sećanja na neprikosnovene rokere uz podršku Big Benda od 20 članova, kao pravi spektakl.

Bend koji već 17 godina nastupa širom Srbije i Evrope jedan je od retkih autentičnih tribjut sastava kao uspomena na liverpulsku četvorku - Pol MekKartni, Džon Lenon, Džordž Harison, Ringo Star.

Hard rok bend iz Bosne i Hercegovine - Divlje jagode, nazvan prema istoimenom kultnom filmu švedskog reditelja Ingmara Bergmana, važi za rokenrol ikonu bivše Jugoslavije, i 8. oktobra publika ih očekuje u Mts Dvorani. Slave lep jubilej - 45 godina postojanja.

Iza sebe sastav čiji je frontmen Sead Zele Lipovača ima 12 studijskih albuma i važi za poseban muzički fenomen na ovim prostorima.

Nakon dva velika uspešna koncerta u srpskoj prestonici, hrvatski - dalmatinski pop pevač Goran Karan vraća se 14. oktobra na Veliku scenu mts Dvorane.

Posle tri godine pauze publiku će opet oduševiti hitovima - "Vagabundo", "Kad zaspu anđeli", "Ako to je sve", "Gorko more", ali i najnoviji singl "Ne da mi pisma" koji će premijerno otpevati na koncertu.

Najavljivali su ovaj nastup još od 2020. godine, i sada će konačno 15. oktobra rege pop sastav Ničim izazvan održati dugo očekivan i od fanova željeni koncert u Mts Dvorani.

To će biti i njihov najveći solo koncert u karijeri od 10 godina.

Beogradska publika će jedan od najatraktivnijih koncertnih sastava iz Hrvatske - Elemental, koji na sceni "živi" više od 20 godina, moći da čuje 22. oktobra.

Ovo će istovremeno biti njihov najveći samostalni nastup u Srbiji, budući da su do sada imali koncerte u Domu omladine Beograda (2017) i nedavno na Letnjoj sceni rok kluba Fest u Beogradu (2022), posle čak četiri odlaganja usled pandemije korona virusa.

Članovi Elementala su vokali Mirela Priselac Remi i Luka Tralić Shot, gitarista Erol Zejnilović, basista Konrad Lovrenčić, klavijaturista Davor Zanoški, bubnjar Ivan Vodopijec i prateći vokal Vida Manestar.

Legendarni britanski hard rok bend Uriah Heep 26. oktobra u Beogradu slavi ogroman zlatni jubilej: 50 godina postojanja.

Na kraju, 2. novembra po treći put u Mts Dvorani će koncert održati bosanski muzičar Božo Vrećo.

Komentari (0)

Kultura