Reflektor

Atelje 212 gostuje u Rusiji

Komentari

Autor: Euronews

24/06/2021

-

16:57

Atelje 212 gostuje u Rusiji
Predstava "Ruska smrt" - Copyright Promo/Atelje 212/Boško Đorđević

veličina teksta

Aa Aa

Atelje 212 predstavom "Ruska smrt" Irine Vaskovke, a u prevodu Novice Antića, učestvuje na 14. Međunarodnom festivalu savremene drame "Kolyada-Plays" u Jekaterinburgu.

Predstava će biti izvedena 26. juna, a ansambl Ateljea gostuje na poziv umetničkog direktora, poznatog dramskog pisca i pozorišnog pedagoga, Nikolaja Koljade.

Predstava "Ruska smrt" učestvuje u glavnom programu festivala, koji se održava od 20. do 30. juna, i na repertoaru će se naći 30 predstava.

Na festivalu se izvode predstave po tekstovima savremenih ruskih dramskih pisaca, a njegov sastavni deo je i dodela prestižne nagrade "Evroazija" za najbolji savremeni dramski tekst napisan na ruskom jeziku.

Promo/Atelje 212/Boško Đorđević

 

Prošle godine, festival zbog pandemije nije održan, a ovogodišnje izdanje je okupilo pozorišta iz Srbije, Poljske, Bugarske, Kazahstana i Rusije.

Predstave se igraju u Koljada teatru i pet drugih gradskih pozorišta Jekaterinburga, uz poštovanje epidemioloških mera koje su u Rusiji trenutno na snazi.

"Ruska smrt" je premijerno izvedena u Ateljeu 212 26. septembra  2021. Rediteljka je Andrea Ada Lazić, a igraju Milica Mihajlović, Isidora Minić i Nebojša Ilić.

Komentari (0)

Kultura