Reflektor

Miloš Petrović o liku koji tumači u hit seriji "Klan": Od svakog čoveka sam uzeo nešto za Kamilicu

Komentari

Autor: Tanjug

26/06/2021

-

10:50

Miloš Petrović o liku koji tumači u hit seriji "Klan":  Od svakog čoveka sam uzeo nešto za Kamilicu
Miloš Petrović, Tanjug Reflektor - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Miloš Petrović gost je nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" gde otkriva da publika rado gleda TV seriju "Klan" u kojoj oživljava lik Kamilice, zbog koncepta reditelja Bobana Skerlića koji kriminalce predstavlja kao totalne antiheroje.

Miloša Petrovića uglavnom svi poznaju pod nadimkom Tropejac, a za kratko vreme ulogama u pozorištu i televizijskim formatima mladi glumac je osvojio naklonost publike i stručne javnosti.

U prvoj sezoni TV serije "Klan" on je uverljivo oživeo lik stereotipnog pripadnika kriminalnog miljea na Balkanu.

Tanjug

"Kada neko pogleda jednu epizoru ili celu prvu sezonu serije nikako ne želi da postane kriminalac. Nednostavno ne želi da zaliči na nekog od protagonista serije. Boban Skerlić je pronašao izuzetnu putanju u građenju likova u seriji i pomogao glumcima da se dobro osećaju iako igraju kriminalce", kazao je Petrović.

Njegov lik Kamilica, kako kaže, izgrađen je iz iskustava sa ljudima koji su mu prolazili kroz život.

"Od svakog čoveka sam uzeo nešto za Kamilicu. Taj lik nije napisan po životu živog čoveka tako da sam imao dosta slobode u predlozima za oživljavanje Kamilice. Mogu da otkrijem da će moj lik da se razvija, ma više neće imati mogućnosti da se razvija", kazao je Petrović.

Prema njegovim rečima Beogradsko dramsko pozorište ispisuje zlatne stranice u svojoj istoriji.

Tanjug

"Došli su značajni reditelji iz inostranstva da režiraju u BDP. Diego De Brea nam je otkrio novo pozorište u prestavi `Baal` jer je zajedno sa glumcima dolazio do rešenja na sceni. Srećan sam što sam deo ansambla BDP", rekao je Petrović.

Komentari (0)

Kultura