Reflektor

Milica Janevski večeras otvara četvrti Bašta fest

Komentari

Autor: Tanjug

01/07/2021

-

13:12

Milica Janevski večeras otvara četvrti Bašta fest
Milica Janevski večeras otvara četvrti Bašta fest - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Proslavljena glumica Milica Janevski otvoriće večeras međunarodni festival kratkog igranog filma "Bašta fest" u Bajinoj bašti, koji će u svom osmom izdanju trajati do 4. jula, saopštila je direkcija te smotre.

"Ove godine pripala mi je čast da otvorim, po meni najlepši festival u zemlji, Bašta Fest", istakla je poznata dramska umetnica povodom svoje uloge na ovogodišnjem festivalu.

Prema njenim rečima, festival je veoma značajan i posvećen je decentralizaciji kulture.  

"Bašta fest daje prostor mladim ljudima ne praveći razliku između onih koji tek započinju svoje karijere i starijih, iskusnih kolega, nego ih spaja na obostrano zadovoljstvo. I ove godine, festival izlazi sa sloganom `Offline` uz nadu i potrebu da se stvari normalizuju i da ponovo gledamo filmove u najlepšoj prirodi pred velikim ekranom", naglasila je glumica.

Bašta Fest je internacionalni festival kratkog igranog filma u Bajinoj Bašti, godišnja manifestacija koja se održava svakog prvog vikenda u julu i uvek traje četiri dana.

Milica Janevski je u poslednje vreme veoma tražena mlada glumica na malom i velikom ekranu, tako da je publika mogla da je prati u 10 epizoda zapažene TV serije "Kosti" (2020) iz pera Nikole Pejakovića Kolje, kao i u nagrađivanom filmu "Otac" (2020) Srdana Golubovića, koji je obišao mnoge svetske festivale, pre svega Berlinale.

Osim toga igrala je ranije u filmu i mini seriji "Odumiranje" (2013) Miloša Pušića, gostovala u TV serijama "Vere i zavere" (2016), "Koreni" (2018), "Jutro će promeniti sve" (2018) i bila deo osvešćene istaknute drame "Teret" (2018) Ognjena Glavonjića.  

Pre pandemije igrala je i u filmu "Asimetrija" (2019) Maše Nešković, a tokom ove situacije snimila je ostvarenje "Usekovanje" Siniše Cvetića, čija će premijera biti tokom 2022. godine. 

Svako dosadašnje izdanje Bašta Festa otvorio je mladi glumac ili glumica koji je obeležio prethodnu godinu. Tako su prošlih sedam izdanja festival otvarali Nikola Rakočevič, Slaven Došlo, Marko Janketić, Hana Selimović, Milan Marić, Isidora Simijonović, Filip Ðurić i Ivana Vuković.  

Direkcija Bašta festa poziva publiku da prati kratkometražna i duga ostvarenja u parku Borići u naredna četiri dana, kada će festival u nedelju, 4. jula zatvoriti film "Lihvar", debitantski projekat reditelja i montažera Nemanje Ćeranića-

Komentari (0)

Kultura