Reflektor

Revolucionarne pesme: Major Gagarin i "Fish in Oil" nastupaju u Parku skulptura Muzeja Jugoslavije

Komentari

Autor: Euronews

06/07/2021

-

16:01

Revolucionarne pesme: Major Gagarin i "Fish in Oil" nastupaju u Parku skulptura Muzeja Jugoslavije
Ana Paunković - Copyright Ana Paunković

veličina teksta

Aa Aa

Program jugoslovenskih revolucionarnih pesama očekuje posetioce u nedelju, 11. jula, od 17 do 21 sat u Parku skulptura Muzeja Jugoslavije.

Posetioce će prvo "zagrejati" Željko Karleta, poznatiji kao di-džej Major Gagarin, a potom će nastupiti beogradski sastav "Fiš in ojl" (Fish in Oil).

Grupa "Fiš in ojl" izvodi originalnu instrumentalnu muziku, obojenu sa malo bluza, roka, surfa, folka i džeza. Ovaj poznati beogradski sastav čine članovi iz raznih bivših jugoslovenskih republika, a na muziku koju sviraju duboko je uticalo njihovo odrastanje u Jugoslaviji.

"FNR-Y?", "Proleterska solidarnost", "Veljko", "Industrijska revolucija", "Trst je naš", "Princ i Princip" i "Čika Jovino kolo" samo su neke od numera koje će publika ovom prilikom čuti.

Nihovoj svirci prethodiće di-džej nastup Majora Gagarina, koji će činiti miks pesama u istom, revolucionarnom, maniru. Željko Kerleta je beogradski radijski i klupski di-džej i producent, poznat po svojim eklektičnim muzičkim miksovima. Nastupao je u brojnim klubovima u Engleskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Slovačkoj, Sloveniji, Crnoj Gori i Srbiji.

Ulaz je slobodan. 

Komentari (0)

Kultura