Reflektor

"Igraj, trči, pobedi": Humanitarna predstava u MTS Dvorani za pomoć deci bez roditeljskog staranja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/02/2023

-

10:54

"Igraj, trči, pobedi": Humanitarna predstava u MTS Dvorani za pomoć deci bez roditeljskog staranja
Igraj, trči, pobedi - Copyright Plakat

veličina teksta

Aa Aa

Predstava "Igraj, trči i pobedi" u izvođenju učenika Sportske gimnazije biće izvedena 20. februara u MTS Dvorani, a novac od prodaje ulaznica namenjen je deci bez roditeljskog staranja.

Reč je o komadu koji su osmislile profesorke srpskog jezika i književnosti Ivana Marinko i Verica Đoković, koje se trude da na svojim časovima kod učenika bude humanost i čovekoljublje.

Mladi sportisti će na "daske koje život znače" 20. februara izaći dva puta, u 17:30 i 20 časova. 

Ovo nije prvo izvođenje predstave, budući da su početkom decembra predstavu igrali kako bi pomogli u prikupljanju novca za lečenje školskog druga. Tada su prikupili 560.000 dinara i sav novac je uplaćen Fondaciji "Budi human".

U novom humanom činu podržalo ih je Ministarstvo prosvete, a poruke podrške stižu od mnogih ličnosti iz javnog života.

Uz učenike Sportske gimnazije stali su Vojin Ćetković, Zvonimir Đukić – Đule (Van Gog), Jelisaveta Orašanin, Jelena Jovičić, Dragan Petrović Pele, Filip Filipović, koji je bio učenik ove škole, Tijana Bigdanović, Jovana Brakočević, Milica Starović, humanista Stolar Mile i mnogi drugi.

Iz Sportske gimnazije poručuju da veliku zahvalnost duguju timu MTS Dvorane koji je propaznao značaj ovakovog istupanja i predstavljanja mladih ljudi i njihove humane misije.

Ulaznice za humanitarnu predstavu "Igraj, trči i pobedi" dostupne su na blagajni MTS dvorane.

Komentari (0)

Kultura