Reflektor

Vasil Hadžimanov: Čovek ume da se oporavi od najstrašnijih gubitaka i šokova, verujem da ćemo se svi vratiti u naše živote

Komentari

Autor: Tanjug

10/07/2021

-

17:19

Vasil Hadžimanov: Čovek ume da se oporavi od najstrašnijih gubitaka i šokova, verujem da ćemo se svi vratiti u naše živote
Vasil Hadžimanov - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Džez pijanista i klavijaturista Vasil Hadžimanov kaže u razgovoru za Tanjug da je čovek takav, da može da se oporaviti od najstrašnijih gubitaka i šokova, te veruje da ćemo svi vremenom da se vratimo u naše živote.

Hadžimanov će se predstaviti beogradskoj publici u nedelju uveče na koncertu letnje scene kluba BitefArtCafe na Kalemegdanu, gde će promovisati najnoviji instrumentalni album "Duo" (2021), koji je nastao u duetu sa bluz i džez gitaristom Dušanom Jevtovićem. 

To će biti već treći nastup Hadžimanova za kratko vreme u tom prostoru, budući da je sa svojim bendom svirao 17. juna, a 29. juna ekskluzivno kao Vasil Hadžimanov Trio. 

"Kako je zvanično objavljeno da mogu da se održavaju koncerti, tako su i svi organizatori navalili, i direkcije festivala, a i publika se uželela. Nije ni čudo, čekalo se previše dugo, zar ne? Tako da ću ja skoro celo leto svirati, osim par nedelja gde ću otići na odmor, moram malo da odahnem", kaže za Tanjug Hadžimanov. 

"Uvek može da se desi da na zimu ponovo krene neki novi talas, špicevi i slične situacije. Zato je sada potrebno da iskoristimo ovaj momenat kada nas zovu da nastupamo", smatra muzičar, često angažovan u mnogim različitim muzičkim sastavima i kolektivima.

Tanjug/Zoran Ćirić

Hadžimanov: Potrebno je da iskoristimo ovaj momenat kad nas zovu da nastupamo

Kako je krenula hiper-produkcija koncerata u Beogradu i po Srbiji, ima se utisak da svi muzičari smatraju da smo konačno pobedili koronu. 

"Zaista se nadam da jeste pandemija gotova, ali ne mogu to da tvrdim. Kao što nisam mogao ništa da kažem sigurno od početka ove agonije, tako ni sada niko zapravo i ne može da tvrdi šta će biti, cela situacija je vrlo nepredvidljiva, u pitanju je ozbiljna bolest", navodi pijanista, koji je izgubio oca, velikog umetnika, muzičara, pevača i glumca Zafira Hadžimanova, a koji je preminuo upravo od posledica kovida 19.

"Život je takav, kao i čovek, da se ume oporaviti od najstrašnijih gubitaka i šokova, tako da verujem da ćemo svi vremenom da se vratimo u naše živote. To ja pokušavam svojim radom, koncertima, muziciranjem, da se okrenem ka nekoj svetlosti, i da svojim doprinosom širim dobru muziku, ljubav i zdravlje, kao što smo skoro godinu i po dana živeli smrt i bolest", istakao je muzičar.

Prema njegovim rečima, posledice svega će se odraziti na ljude zbog gubitaka najvoljenijih i zbog svega što se desilo.

"Kada samo pogledamo ta imena - Ðorđe Balašević, Ðorđe Marjanović, Zoran Simjanović, Dragoljub Ðuričić, Aleksandar Banjac, Vojkan Borisavljević, Miša Aleksić … i glumački svet koji nam je otišao, i drugi umetnici. To je nepovratna šteta, mnogo njih je definitivno otišlo prerano, na žalost", zaključio je tešku temu Hadžimanov.

Komentari (0)

Kultura