Reflektor

Ljubinka Klarić: Serija "Klan" ima nešto tarantinovsko

Komentari

Autor: Tanjug

13/07/2021

-

06:59

Ljubinka Klarić: Serija "Klan" ima nešto tarantinovsko
Ljubinka Klarić: Serija "Klan" ima nešto tarantinovsko - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

"'Klan' se razlikuje od drugih serija jer ima nešto tarantinovsko. Ume da bude brutalna, potresna i urnebesno smešna", smatra Ljubinka Klarić, koja u toj seriji igra lik Cvete.

Navodi da je veoma teško spakovati taj format i da to prođe. Glumica poručuje da moraju da budu neophodne čak i holivudske veštine velikih majstora.

"I to je nekako uspelo", rekla je glumica za Tanjug Reflektor.

Klarić kaže da njen lik Cvete u drugoj sezoni, koja se trenutno snima, "počinje malo da gubi neke parametre koje je imala u životu, gubi uzde koje ima".

"Cveta je meni šarmantan lik, a složiću se sa rediteljem Bobanom Skerlićem i reći: Cveta je budala! Nezrela je i pasivno-agresivna. Nema skrupule", rekla je Klarić.

Sa Skerlićem se poznaje veoma dugo, radili su zajedno i u pozorištu i ističe da je tokom snimanja uživala njegovu podršku i osećala se apsolutno sigurno u njegovim rediteljskim rukama, pogotovo što je kao scenarista ulogu Cvete pisao baš za nju.

"Jako volim Skerlu, jako ga poštujem. Cvetu je pisao za mene što mi je vrlo drago i velika mi je čast da neko napiše nešto i za mene, jako zanimljivo i jako slojevito", rekla je Klarić.

U predstojećoj dramskoj seriji sa elementima komedije "Kolo sreće" Klarić igra Danicu, najbolju drugaricu glavne junakinje koju tumači Nela Mihailović, kao dve žene sa margine koje rade na pijaci u malom mestu pored Sopota i bore se za životu.

"U pitanju je čist egzistencijalizam. Dok se ne dogodi obrt, glavna junakinja osvaja milione na lutriji i njen život počinje da se menja, samim tim i Danica koja je njena velika podrška. Mene njihov odnos podseća na Telmu i Luiz", rekla je Klarić.

Promene koje su se dogodile u poslednje vreme u njenom matičnom, Beogradskom dramskom pozorištu, raduju Klarić, pogotovo što se "promenio repertoar, dolaze veliki reditelji i gomile mladih glumaca koji su beskrajno daroviti i puni energije".

"Nekako me podseća na vreme kada sam bila mlada glumica i ništa mi nije bilo teško, da imam čak i tri probe dnevno. Pozorište je postalo bogatije za nekoliko mladih glumaca i žanrove koji nikad nisu postojali u BDP", istakla je Klarić.

Glumica je podsetila da trenutno u BDP-u igra u tri predstave različitog žanra: "Crnoj kutiji", "Kišnim kapima na vrelom kamenju" i "Divljem mesu", ocenivši da je "pametan menadžerski potez da bude svega, a zaista na visokom nivou".

Komentari (0)

Kultura