Reflektor

Jugoslovensko dramsko pozorište sa predstavama "Selestina" i "Moj muž" gostuje u Budvi

Komentari

Autor: Euronews

16/07/2021

-

18:01

Jugoslovensko dramsko pozorište sa predstavama "Selestina" i "Moj muž" gostuje u Budvi
Jugoslovensko dramsko pozorište sa predstavama "Selestina" i "Moj muž" gostuje u Budvi - Copyright Promo/Nenad Petrović

veličina teksta

Aa Aa

Dve predstave Jugoslovenskog dramskog pozorišta, "Selestina" i "Moj muž", gostovaće tokom jula na festivalu Grad teatar Budva pod sloganom "Povratak u život".

Predstava "Selestina" prema romanu Fernanda de Rohasa i u režiji Milana Neškovića nastala je u koprodukciji sa festivalom iz Budve, a biće izvedena u nedelju, 18. jula, i potom dan kasnije u okviru 35. izdanja pomenutog festivala.

Premijera tog komada bila je 18. jula 2019. upravo u Budvi dok je beogradska publika prvi put imala prilike da gleda dramu 4. oktobra iste godine.

Roman "Selestina" pisan je isključivo u dijalozima, kao dramski tekst, i smatra se jednim od najvećih dela španske književnosti.

Naslovnu ulogu igra proslavljena glumica Nataša Ninković, a ostalu glumačku ekipu čine: Nikola Rakočević, Marta Bjelica, Nikola Šurbanović, Emir Ćatović, Aleksandar Ðurica, Anđelika Simić, Katarina Žutić i Maja Stojanović.

Adaptaciju romana je uradila Maja Todorović koja je i dramaturg predstave, scenograf je Jasmina Holbus, kostimograf Biljana Grgur, koreograf Ista Stepanov a kompozitor Vladimir Pejković.

Promo/Đorđe Tomić

Iz predstave "Moj muž"

U sredu, 21. jula, na sceni između crkava u Budvi, biće izvedena i duo drama "Moj muž" prema istoimenoj zbirci priča makedonske autorke Rumene Bužarovske, a u režiji Jovane Tomić.

U predstavi igraju Sanja Marković i Jovana Belović, a premijeru je komad imao 18. jula na sceni Studio Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Delo "Moj muž" je izvedeno i 2. jula u Domu kulture "Gradac" u Raški i 8. jula na Belefu.

Nakon Budve, 19. avgusta, ova predstava će biti izvedena na Festivalu "Ohridsko leto", dok se na jesen očekuje gostovanje u Banja Luci.

Komentari (0)

Kultura