Reflektor

Selekcija "Divlji film" prvi put na Festivalu filmske režije u Leskovcu

Komentari

Autor: Tanjug

18/08/2023

-

11:09

Selekcija "Divlji film" prvi put na Festivalu filmske režije u Leskovcu
Publika na scečanom otvaranju LIFFE - Copyright Fadil Šarki

veličina teksta

Aa Aa

Leskovački internacionalni festival filmske režije LIFFE održaće se od 14. do 19. septembra, a Darja Bajić iz organizacije te smotre filma najavljuje da publiku očekuju dobri gosti i odlični filmovi. 

"Ove godine uvodimo pored glavnog takmičarskog programa i zasebnu celinu 'Divlji film'. Ta celina je doživela potpunu transformaciju sa novim selektorima Urošem Tomićem i Markom Sopićem. Ta selekcija je posvećena našem filmskom velikanu Dušanu Makavejevu. Leskovačka publika će imati prilike da vidi ostvarenja koja podsećaju na opus Makavejeva,  nakon njihovih premijera u svetu. Predsednica žirija za dodelu nagrade u toj selekciji biće italijanska glumica Greta Skaki", rekla je Bajić. 

Ona je istakla posebnu zahvalnost naslednicima Dušana Makavejeva koji su nam ustupili pravo na ime našeg kinematografskog genija. 

Pored tog segmenta na festivalu imaćemo i program u kojem predstavljamo reditelje dramskih epizoda mini serija. 

Tanjug/Jadranka Ilić

Darja Bajić

"Naš festival je prepoznao nove tendencije kada je u pitanju režija televizijskih serija. Serije danas imaju izuzetnu umetničku vrednost i to naš festival  želi posebnom selekcijom da istakne", kaže Bajić. 

Prema njenim rečima predsednik Žirija glavnog takmičarskog programa biće slovenački reditelj Damjan Kozole. 

"On je drag gost našeg festivala i jako cenjen reditelj u našem regionu. Verujem da veliki broj značajnih reditelja koji dolaze na festival čine našu filmsku smotru unikatnom u ovom delu Evrope, na radost publike", kazala je Bajić. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu