Reflektor

Bregoviću Gran Pri "Šaban Bajramović", a na Nišvil samo vakcinisani i sa negativnim testom

Komentari

Autor: Ljiljana Pavlović

22/07/2021

-

13:38

Bregoviću Gran Pri "Šaban Bajramović", a na Nišvil samo vakcinisani i sa negativnim testom
Nišvil - Copyright Tanjug/Zoran Ćirić

veličina teksta

Aa Aa

Glavni program džez festivala "Nišvil" biće održan od 6. do 15. avgusta na otvorenom prostoru niške Tvrđave i u amfiteatru na nišavskom keju, a ulaz će biti dozvoljen samo posetiocima koji imaju potvrdu o vakcinaciji ili negativni test na koronu.

Treća mogućnost je da posetioci "Nišvila" pokažu dokaz o tome da su preležli koronu, ali potvrda o tome ne može biti starija od šest meseci.

Direktor Nišvila Ivan Blagojević najavio je da će brzi test moći da se uradi i na ulazu i da će on koštati oko hiljadu dinara. Broj posetilaca, kako je rekao, nije ograničen.

U okviru glavnog i pratećeg programa, na 15 bina učestvovaće više od 800 izvodjača, a organizovano je i više od 250 programa. Ove godine biće održan i tradicionalni Nišvil džez teatar na kojem će se predstaviti i umetnici iz Brazila, Italije, Francuske i Albanije, a predviđeno je i da se održi festival stripa Striporama.

Nagrada festivala za životno delo biće uručena Jovanu Radovanoviću i "Sedmorici mladih", a festivalski Grand Pri "Šaban Bajramović" pripašće Goranu Bregoviću i to za fuziju džeza sa drugim pravcima.

Bregoviću će nagrada biti uručena 14. avgusta i potom će Bregović zajedno s Nišville Big bendom izvesti nekoliko svojih numera u džez aranžmanima, dok će mu se u drugom delu koncerta pridružiti njegov "Orkestar za svadbe i sahrane".

U Nišu će ove godine Bregović po prvi put obići spomenik Šabanu Bajramoviću, za čije je podizanje 2010. godine upravo on bio prvi donator.

Komentari (0)

Kultura