Nauka

"Odiseja u svemiru": Fizičar i nekadašnji muzičar Brajan Koks sledećeg proleća stiže u Beograd

Komentari

Autor: Tanjug

08/12/2023

-

11:05

"Odiseja u svemiru": Fizičar i nekadašnji muzičar Brajan Koks sledećeg proleća stiže u Beograd
"Odiseja u svemiru": Fizičar i nekadašnji muzičar Brajan Koks sledećeg proleća stiže u Beograd - Copyright AP/Joel Ryan/Invision/AP

veličina teksta

Aa Aa

Britanski fizičar Brajan Koks dolazi premijerno u Srbiju 9. aprila 2024. godine u beogradsku MTS dvoranu, najavili su danas organizatori.

Na aktuelnoj turneji "Horizons: A 21st Century Space Odyssey" Koks vodi posetioce na putovanje "do najudaljenijih kutaka svemira, u supermasivne crne rupe i kroz najnovije teorije o postanku, stoji u saopštenju.

"Koks stiže sa impresivnom multimedijalnom scenografijom dosad neviđenom u Srbiji i poziva sve zainteresirane da mu se pridruže u ovom veličanstvenom putovanju", najavio je promoter Menart.

Dobitnik nagrade "Majkl Faradej" Kraljevskog društva iz Londona za popularisanje nauke među mladima, Koks je profesor fizike elementarnih čestica na Univerzitetu u Mančesteru.

Koks se pročuo kao voditelj brojnih popularnih naučnih emisija i podkasta o svemiru, poput “Brian Cox’s Adventures in Space and Time”, "Wonders of Life”, "Universe With Brian Cox" i "Human Universe" i druge.

Komentari (0)

Magazin