Nauka

"Geni u boci": Studenti tehnike iz cele Evrope dolaze u Beograd na akademski seminar

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/07/2022

-

18:23

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Udruženje studenata tehnike Evrope - Beograd sedamnaesti put organizuje međunarodni akademski seminar pod nazivom "GENE in a bottle" koji će se održati od 14. do 23. jula u Beogradu

Na ovogodišnjem seminaru, 22 učesnika iz 12 evropskih zemalja imaće priliku da se teorijski i praktično upoznaju sa osnovama genetičkog inženjerstva i molekularne biologije kao i sa njihovom primenom u oblastima kao što su medicina, dijagnostika i proizvodnja lekova.

Studenti će se u toku trajanja seminara upoznati sa radom u laboratoriji dok će interaktivna predavanja voditi profesori sa Univerziteta u Beogradu i stručnjaci iz oblasti genetičkog inženjerstva na engleskom jeziku.

Tim povodom gosti Euronews Jutro bili su Matija Čupić i Aleksandar Vojinović iz organizacije ovog događaja.

Unsplash

 

"Imamo 29 sati akademskih predavanja koja će održati profesori naših univerziteta i stručnjaci u ovoj oblasti, a studenti će moći da primene stečeno znanje u praksi", najavio je Vojinović.

Njihova organizacija ima svoje lokalne grupe širom Evrope koje promovišu beogradski kurs.

"Studenti koji su zainteresovani za genetički inženjering i molekularnu biologiju mogu da se prijave na naš kurs tako što popune motivaciono pismo. Imamo studente iz Belgije, Makedonije, Portugalije, Slovenije, Hrvatske, Nemačke, Rusije, baš iz cele Evrope", kaže sagovornik Euronews Srbija.

Pored akademskog dela seminara, učesnici će kroz različite društvene aktivnosti imati priliku da se upoznaju sa znamenitostima i istorijom našeg glavnog grada, domaćom kuhinjom, kao i studentima iz Beograda.

"Akademske aktivnosti se sastoje iz predavanja i studija slučaja, kao i prakse u Institutu 'ZP' u Zemunu, ali ćemo im približiti Beograd i našu srpsku kulturu", kaže Matija Čupić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin