Poznati

Od Barbike do odela na naduvavanje: Najblistaviji modni trenuci iz 2023. godine

Komentari

Autor: Euronews

18/12/2023

-

18:11

Od Barbike do odela na naduvavanje: Najblistaviji modni trenuci iz 2023. godine
Od Barbike do odela na naduvavanje: Najblistaviji modni trenuci iz 2023. godine - Copyright AP/Jordan Strauss, Michel Euler, Evan Agostini, Chris Pizzello

veličina teksta

Aa Aa

Godina na izmaku bila je vrlo upečatljiva kada je reč o modi, a na velikim svetskim događajima imali smo priliku da vidimo i kako se to odrazilo na stil poznatih. 

Velike zvezde su u 2023. imale vrlo smele modne izbore, koji će se zasigurno pamtiti i u godinama koje dolaze. 

Predstavljamo vam nekoliko nezaboravnih stilskih kombinacija koje su obeležile godinu za nama:

Godina "Barbike"

Roze je praktično bila nezvanična boja godine, zahvaljujući filmu "Barbi" Grete Gervig, koji je bio najgledaniji u 2023. 

AP/Scott Garfitt

 

Promovišući ovo ostvarenje, glumica Margo Robi, nizala je upečatljive šetnje po ružičastim tepisima inspirisane Matelovim lutkama.

Jedna od najistaknutijih kombinacija inspirisana je lutkom iz 1960. poznatom pod nazivom "Enchanted Evening Barbie", a dizajnirala ju je modna kuća "Vivijen Vestvud". 

Stajls sa stilom

Mladi muzičar Hari Stajls već se dokazao kao "trendseter" i ličnost koja crveni tepih može da pretvori u svoju modnu pistu.

AP/Jordan Strauss

 

Euronews istakao je njegovo pojavljivanje u kombinezonu firme "Egonlab" ukrašenom velikim brojem Svarovski kristala.

Šanaja Tvejn i "Kruela šik"

Kao i Stajls, Šanaja je takođe blistala ove godine na mnogim događajima, a najviše pažnje privukao je komplet koji je nosila na dodeli Gremi nagrada. 

AP/Jordan Strauss

 

Reč je o kombinaciji inspirisanoj čuvenom "Zlicom" odnosno Kruelom de Vil iz animiranog filma "101 dalmatinac" koja je privlačila poglede.

Crno-belo odelo sa potpisom kuće "Haris Rid" ukombinovala je sa smelim velikim šeširom i perikom u jarko crvenoj boji.

Zendaja i haljina na rajsferšlus

Mlada zvezda prisustvovala je Nedelji mode u Parizu na glamuroznoj reviji "Luj Viton" kuće u beloj haljini sa dvostrukim rajsferšlusom.

AP/Christophe Ena

 

Nije ni čudo što je proglašena ambasadorkom tog brenda početkom godine.

Moda na naduvavanje

Sem Smit izazvao je pravu pometnju na dodeli Brit nagrada, pojavivši se doslovno u odelu na naduvavanje.

AP/Vianney Le Caer

 

Personalizovano odelo od lateksa britanskog brenda "Harri" sa nesrazmerno velikim naramenicama i pantalonama čudnog srcolikog oblika, muzičar je ukombinovao sa čizmama sa visokom potpeticom.

 

 

Istini za volju, mnogi nisu imali sluha za ovakav modni krik, pa je Smit bio meta brojnih šala na internetu zbog svog modnog izbora.

Florens Pju

Glumica Florens Pju već neko vreme diktira modna pravila na velikim događajima, a jedno od njenih najupečatljivijih izdanja u 2023. potpisala je modna kuća "Valentino".

AP/Vianney Le Caer

 

Zvezda se u providnoj, crnoj haljini sa dugim, lepršavim šlepom pojavila na gala večeri "Business of Fashion 500" u okviru Pariske nedelje mode.

Timoti Šalame i fabrika mode

Turneja povodom promocije filma "Vonka", prednastavka "Čarlija i fabrike čokolade" iznedrila je brojne blistave modne trenutke za mladog glumca Timotija Šalamea.

AP/Scott Garfitt

 

Na londonskoj premijeri Šalame se pojavio u odelu od bogatog somota u boji magente, iz kolekcije leto/zima 2024 modne kuće "Tom Ford". 

Poznat po hrabrim izdanjima, glumac je izgled upotpunio raskošnom "Cartier" ogrlicom, sa dragim kamenjem u bojama bombona.

Griva Kajli Džener

Šalameova partnerka Kajli Džener i sama privlači veliku pažnju upečatljivim modnim kombinacijama, a ove godine najviše "ogovaranja" privukla je haljinom ukrašenom realističnom replikom glave lava i to na reviji modne kuće "Schiaparelli" u Parizu.

AP/Michel Euler

 

Njena crna haljina bila je deo "Schiaparelli" linije "Inferno Couture", inspirisane taksidermijom.

U saopštenju povodom te revije, iz kompanije su jasno poručili: "Nijedna životinja nije povređena u kreiranju ove odeće".

Marta Stjuart u kupaćem kostimu

Preduzetnica i spisateljica Marta Stjuart (82) ušla je u istoriju kao najstarija "devojka sa naslovne strane" časopisa "Sports Illustrated" i to u kupaćem kostimu.

 

 

Ona je odabrana za jednu od četiri zvezde za naslovnu stranu godišnjeg "Swimsuit" izdanja uz Megan Foks, Kim Petras i Bruks Nejder.

Šorts, brkovi i stil

Šorts se na crvenom tepihu svakako retko viđa, ali ga verovatno niko nikad nije nosio kao Pedro Paskal. 

AP/Evan Agostini

 

Zvezda jedne od najgledanijih serija u 2023. - "The Last Of Us" - prkosio je svim pravilima Met Gala događaja u Njujorku, a u tome mu je pomogla modna kuća "Valentino". 

Doja Cat - kao mačka

Ovogodišnja Met Gala zabava bila je inspirisana nasleđem dizajnera Karla Lagerfilda, ali je Doja Cat bila inspirisana njegovom ljubimicom, mačkom Čupetom.

AP/Evan Agostini

 

Ona je nosila mačje uši i belu "Oskar de la Renta" haljinu sa kapuljačom i srebrnim detaljima. 

Moć cveća

Portorikanski reper Bad Bunny bio je drugi najstrimovaniji izvođač na svetu 2023. ali je ostavio trag i na modnoj sceni.

AP/Evan Agostini

 

Najviše pažnje privuklo je njegovo pojavljivanje na Met Gala događaju, gde je nosio sam metara dug šlep ukrašen cvećem i belo odelo bez leđa dizajnera Simona Porta Žakmusa.

Dua Lipa i njen "Barbi momenat"

Muzička zvezda imala je malu ulogu Barbi sirene u filmu Grete Gervig, a peva i glavnu pesmu iz tog filma "Dance the Night".

AP/Chris Pizzello

 

Pevačica se tako na premijeri filma u Los Anđelesu pojavila u blistavoj, providnoj haljini sa kristalima firme "Bottega Veneta".

Trudnički glamur

Rijana je tokom prve trudnoće pre nekoliko godina punila naslovne strane tabloida svojim smelim modnim izborima, a ništa manje pažnje nije privukla ni tokom druge.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by badgalriri (@badgalriri)

 

Ona se tako fotografisala za majsko izdanje časopisa "Vogue" u atraktivnom kombinezonu od crvene čipke u kombinaciji sa Alaïa rukavicama.

Komentari (0)

Magazin