Poznati

Dvostruke maske i haljine-lusteri: Deset najbizarnijih modnih kombinacija u istoriji Met Gala zabava

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

02/05/2023

-

18:29

Dvostruke maske i haljine-lusteri: Deset najbizarnijih modnih kombinacija u istoriji Met Gala zabava
Dvostruke maske i haljine-lusteri: Deset najbizarnijih modnih kombinacija u istoriji Met Gala zabava - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od najglamuroznijih modnih događaja godine - dobrotvorna Met Gala svečanost koja se tradicionalno održava svakog prvog ponedeljka u maju i ovog puta privukla je veliki broj poznatih ličnosti, koji su svojim odevnim kombinacijama odgovarali na temu "Linija lepote", posvećene preminulom kreatoru Karlu Lagerfeldu.

Svakako najneobičnije kostime odabrali su pevačica Dodža Ket i glumac Džared Leto, koji su bili inspirisani Lagerfeldovom mezimicom, mačkom Čupetom. 

To svakako nije prvi put da zvezde za ovaj veliki događaj odaberu krajnje bizarne odevne kombinacije, a mi vam predstavljamo nekoliko najčudnijih modnih odabira na Met Gala zabavama poslednjih godina:

Evan Mok (2021)

Zvezda nove verzije serije "Gossip Girl" prvi put se pojavio na Met Gala prijemu sa zastrašujućom kožnom maskom, različitim čarapama i krupnim srebrnim nakitom.

profimedia

 

Njegovi šorts i sako imali su potpis Toma Brauna. 

Lil Nas X (2021)

Neke zvezde ne mogu da se odluče za jednu odevnu kombinaciju, pa se pojave u više njih.

profimedia

 

To je bio slučaj sa reperom Lil Nas X koji je na događaj 2021. došao pod ogromnim zlatnim ogrtačem, ispod kog je imao oklop iste boje, a ispod njega i zlatni komplet modne kuće Versace.

Kim Kardašijan (2021)

Kim Kardašijan bila je potpuno neprepoznatljiva kada se 2021. pojavila u crnom Balenciaga kompletu, koji joj je pokrivao čak i lice. 

profimedia

 

Ona je kasnije ispričala za Vogue da je bila protiv te kombinacije, ali da su kreativni direktor tog brenda i njegov tim uspeli da je nagovore da ga ipak obuče.

Ezra Miler (2019)

Zvezda filma "Fleš" na Met Gala zabavu 2019 došao je sa dvostrukom maskom.

profimedia

 

Ispod plastične maske sa njegovim likom, imao je iscrtanih pet očiju, a na glavi je nosio periku. Tema te zabave bila je "Kemp".

Džared Leto (2019)

Iste godine, Džared Leto pojavio se na crvenom tepihu noseći model sopstvene glave pod rukom.

profimedia

 

Ostatak njegovog kostima činila je raskošna crvena haljina s potpisom Alesandra Mišela.

Sara Džesika Parker (2018)

Sara Džesika Parker već godinama prisustvuje Met Gala svečanostima i svaki put se trudi da što je moguće bolje odgovori na temu.

profimedia

 

Tako je 2018, kada je zabava bila u znaku katoličnastva, nosila raskošno ukrašenu Dolce & Gabbana haljinu sa ogromnom krunom u kojoj je bila smeštena skulptura Hristovog rođenja.

Helen Lasičan (2017)

Supruga muzičara Farela nosila je krajnje neobičan crveni kostim 2017. koji joj je sputavao pokrete ruku.

profimedia

 

Reč je o komadu s potpisom japanskog brenda Comme des Garçons čiji je kreator Rej Kavakubo bio i tema događaja.

Lejdi Gaga (2016)

Lejdi Gaga je ranijih godina imala revolucionarna modna predstavljanja, a jedno od onih koji će ostati upamćeni je njen odgovor na temu "Manus x Machina" Met Gala s potpisom kuće Versace.

profimedia

 

Kejti Peri (2019)

Ekstravagantne modne izbore često je imala i pop zvezda Kejti Peri, koja se 2019. na Met Gala događaju pojavila u Moschino haljini u obliku velikog lustera.

profimedia

 

Amber Veleta (2004)

Iako su neobični kostimi koji su daleko od laskavih toaleta poslednjih godina vrlo uobičajeni na Met Gala svečanostima, glumica Amber Valeta je sada davne 2004. godine za tu priliku obukla krajnje kreaciju kombinaciju Džona Galijana.

 

 

"Kad se sad osvrnem na to, mislim da je to bilo vrlo hrabro, jer su u to vreme ljudi tek počeli da se oblače u skladu s temom. Bilo je kul rušiti granice", rekla je ona kasnije. 

Inače, njena kombinacija bila je odgovor na temu "Opasne namere: moda i nameštaj u 18. veku".

Komentari (0)

Magazin