Poznati

Met Gala 2022: Najglamuroznija izdanja kraljica crvenog tepiha

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/05/2022

-

12:28

Met Gala 2022: Najglamuroznija izdanja kraljica crvenog tepiha
Tanjug AP/Evan Agostini/Invision - Copyright Tanjug AP/Evan Agostini/Invision

veličina teksta

Aa Aa

Verovatno najvažniji modni događaj godine - Met Gala održan je tradicionalno u njujorškom Metropoliten muzeju umetnosti, a ovogodišnja tema ove glamurozne večeri bila je "U Americi: Antologija mode".

Met gala je dobrotvorni događaj na kome se prikupljaju sredstva za Institut za kostime Metropoliten muzeja umetnosti, i tradicionalno se održava uoči otvaranja godišnje izložbe kostima u muzeju.

Ovogodišnja gala svečanost se poklapa sa otvaranjem drugog dela izložbe Instituta za kostim Metropoliten muzeja o američkoj modi i stilu. Zato je kodeks oblačenja bio je pozlaćeni glamur i bela kravata, u stilu američkog Zlatnog doba, burnog perioda između građanskog rata i početka 20. veka. 

Ko-voditelji Met Gala 2022. bili su Blejk Lajvli, Rajan Rejnolds, Regina King i Lin-Manuel Miranda.

Upravo je glumica Blejk Lajvli prema pisanju inostranih medija "najbolje pogodila" i spojila "pozlaćeni glamur" i koncept dizajnera koji su stvarali sredinom prošlog veka, kao što je Oskar de la Renta.

Tanjug AP/Evan Agostini/Invision

 

Glamurozno događanje otvorila je modna kraljica Ana Vintour, a pažnju medija privukle su i kombinacije koje su nosile Kejt Mos, Kardi Bi, Bili Ajliš, Điđi Hadid, Sara Džesika Parker, ali i sestre Kardašijan i posebno Kim koja je nosila kultnu haljinu Merilin Monro. 

Kim Kardašijan je morala da smrša sedam kilograma kako bi stala u jednu od najpoznatijih haljina Merilin Monro.

"Bio je to veliki izazov, ali bila sam odlučna da je obučem", priznala je Kim.

Haljinu je dizajnirao Žan Luis, a 2016. godine ju je otkupio Riplijev muzej "Verovali ili ne" u Orlandu, na Floridi, za neverovatnih 4.810.000 dolara.

Haljina je pre 60 godina koštala 12.000 dolara i bila je toliko uska da su je bukvalno ušivali na legendarnoj glumici kada je 19. maja 1962. na aukciji prikupljanja sredstava u Medison skver gardenu, otpevala "Srećan rođendan, gospodine predsedniče".

Na crvenom tepihu se pojavio i Ilon Mask, prvi put u javnosti pošto je kupio Tviter za 44 milijarde dolara, i to u pratnji majke Maje.

"Moj cilj je da učinim da Tviter bude što inkluzivniji, te da ima što širi krug ljudi koji će ga smatrati zanimljivim i zabavnim", izjavio je Mask.

U nastavku pogledajete galeriju fotografija sa najglamuroznijim izdanjima ovogodišnje Met Gala:

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin