Poznati

Gučijeva nesvakidašnja revija: Novu kolekciju na Nedelji mode nosilo 68 pari identičnih blizanaca

Komentari

Autor: Tanjug

25/09/2022

-

12:39

Gučijeva nesvakidašnja revija: Novu kolekciju na Nedelji mode nosilo 68 pari identičnih blizanaca
Na Guči reviji 68 pari identičnih blizanaca - Copyright EPA-EFE/PRESS OFFICE GUCCI HANDOUT

veličina teksta

Aa Aa

Gučijev kreativni direktor Alesandro Mikele za svoju kolekciju proleće-leto 2022/23 nazvanu "Tvinsburg", koja je predstavljena na Nedelji mode, izabrao je kao modele 68 pari blizanaca identičnog izgleda.

Mikele je rekao da je predstavljanje Guči kolekcije u duplikatu dalo više snage odevnim predmetima, prenosi AP.

Najviše pažnje privukle su prošivene cvetne jakne, naborane svilene haljine sa vezom, muške pantalone sa podvezicama koje otkrivaju gornji deo butine, što se retko viđa u svečanom oblačenju.

Izgled je dopunjen novim nakitom za lice sa metalnim resama, koji se takođe može videti na naočarima za sunce. Na modnoj pisti predstavljeni su motivi iz filma "Gremlini" iz 1980-ih, koji se pojavljuju kao punjeni dodaci i zakrpe.

Inspiraciju je Mikele, kako kaže, pronašao u neobičnom porodičnom okruženju, jer je odrastao u verovanju da ima dve majke: sopstvenu genetsku majku i njenu sestru bliznakinju.

Obe je nazivao "mama", jer su podizale svoje porodice u susednim stanovima, pošto nisu mogle da podnesu da budu odvojene. Rekao je da je tek sa sedam godina počeo da shvata razliku, kada mu je umrla tetka.

Komentari (0)

Magazin