Poznati

Kijanu Rivs, holivudska zvezda velikog srca: Poklanja satove kaskaderima, a zaradu delio i sa šminkerima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/10/2021

-

14:26

Kijanu Rivs, holivudska zvezda velikog srca: Poklanja satove kaskaderima, a zaradu delio i sa šminkerima
Kijanu Rivs, holivudska zvezda velikog srca: Poklanja satove kaskaderima, a zaradu delio i sa šminkerima - Copyright Profimedija

veličina teksta

Aa Aa

Kijanu Rivs važi za izuzetno skromnog čoveka i prijatnog saradnika, velikog humanitarca koji nesebično deli ono što ima i rado pomaže ljudima u nevolji. Da je nesvakidašnja holivudska zvezda, dokazao je i poslednjim gestom. Popularni glumac je, naime, u završnici snimanja četvrtog nastavka akcionog blokbastera "Džona Vika" (John Wick) iznenadio kaskaderski tim koji je učestvovao u snimanju filma i poklonio im vredan poklon - po novi model sata Roleks (Rolex Submarineres).  

Prema pisanju američkih medija, a sudeći prema objavama na društvenim mrežama, četvoricu kaskadera Rivs je iznenadio u subotu u Parizu. Kaskaderi su dobili po elegantan ronilački sat sa ugraviranom posvetu, kojom se holivudski velikan zahvalio svakom pojedinačno kaskaderu na saradnji i vremenu koje su proveli zajedno u radu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WATCHMANIA (@watchmania)

Snimanje dugoočekivanog nastavka jednog od najboljih akcionih filmova ove decenije, prema ocenama mnogih kritičara i publike, počelo je u junu, a tim je radio u Berlinu i Parizu, pojedine scene su snimane i u Njujorku i na lokacijama u Japanu. I ova produkcije je bila odlagana zbog situacije sa epidemiološkom situacijom, ali se prema novim najavama ostvarenje u bioskopime očekuje u maju 2022.

Za scenario je zadužen Derek Kolstad, koji je preuzeo na sebe da napiše svih pet delova ove franšize, dok je za režijuzadužen Čed Stajelski, koji je radio i kaskaderske scene za filmove o "Matriksu" u kojima je, takođe, zvezda Kijanu Rivs.

Prva tri dela "Džona Vika" zaradila su preko 585 miliona dolara na blagajnama širom sveta, a prvi film o penzionisanom i neverovatno talentovanom profesionalnom ubici izašao je 2014. godine.

Tokom rada na pomenutom "Matriksu", čiji se četvrti nastavak očekuje premijerno 22. decembra, Rivs je jednom radniku koji je gradio filmski set dao 20.000 dolara, kada je čuo njegovu tužnu životnu priču. Ali ni to nije bilo sve, od 114 miliona dolara, koje je zaradio od "Matriksa", popularni glumac je izdvojio 80 miliona i dao ekipi koja je bila zadužena za specijalne efekte i šminku. 

Poznato je i to da je pristao na manji honorar kada su ga, između ostalog, zvali da učestvuje u snimanju filma "Đavolji advokat", kako produkcija ne bi premašila predviđeni budžet. U holivudskom svetu je poznat i kao jedan od retkih glumaca koji se uvek potrudi da upamti imena svih ljudi na snimanju i koji pomaže one koji su na bilo koji način doprineli njegovom ili uspehu ostvarenja na kom su radili.

Do sada je nebrojeno puta donirao novac dečjim bolnicama i organizacijama za borbu protiv raka, pokretač je više donatorskih kampanja, ali četo odbija da se njegovo ime veže uz njih.

"Novac je zadnja stvar na koju mislim, jer samo s ovim što sam dosad zaradio mogao bih da živim idućih nekoliko vekova", izjavio je nekom prilikom Rivs, koji se redovno vozi metroom, ne živi u vili i nema telohranitelje, a u bioskopu i pozorištu sedi među "običnim svetom".

Prvi put na pozorišne daske stao je sa devet godina, a potom je bio angažovan i za snimanje reklama. Prvu zapaženu ulogu ostvario je u filmu "Na obali reke", a potom su usledila hit ostvarenja "Moj privatni Ajdaho" i "Brzina".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin