Poznati

Kim Kardašijan pomogla ženskom fudbalskom timu da napusti Avganistan i dođe u Veliku Britaniju

Komentari

Autor: Euronews

19/11/2021

-

17:10 >> 17:22

Kim Kardašijan pomogla ženskom fudbalskom timu da napusti Avganistan i dođe u Veliku Britaniju
Kim Kardašijan - Copyright Tanjug AP/Seth Wenig

veličina teksta

Aa Aa

Avion sa više od 30 tinejdžerki i njihovim porodicama, oko 130 ljudi, sleteo je u četvrtak na aerodrom Stansted u blizini Londona.

Prema pisanju britanske novinske agencije PA, oni su evakuisani u Veliku Britaniju letom koji je finansirala rijaliti zvezda Kim Kardašijan, prenosi Euronews.

Putnici iz Avganistana provešće 10 dana u karantinu zbog aktualne pandemije koronavirusa pre nego što započnu novi život u Velikoj Britaniji. Engleski prvoligaš Lids Junajted takođe im je ponudio podršku.

Vlasnik Lidsa Andrea Radrizani rekao je da je "oduševljen" dolaskom mladih sportista u Veliku Britaniju.

"To pokazuje moć fudbala i sporta uopšte, kao sile dobra i koliko je fudbalska zajednica u stanju da radi zajedno i mobiliše se da spasava živote", dodao je Radrizani.

 

 

Bavljenje žena sportom u Avganistanu smatra se kao politički čin prkosa talibanima, pa je stotine sportistkinja napustilo zemlju otkako se ta militantna grupa vratila na vlast i počela da ograničava obrazovanje i slobode žena.

Velika Britanija i druge zemlje evakuisale su hiljade Avganistanaca hitnim vazdušnim prevozom pošto je Kabul pao u ruke talibana u avgustu.

  

Komentari (0)

Magazin