Poznati

Denzel Vošington se rasplakao u emisiji: Majka je sinu prva velika ljubav

Komentari

Autor: Entertainment Tonight

18/12/2021

-

21:15

Denzel Vošington se rasplakao u emisiji: Majka je sinu prva velika ljubav
Denzel Vošington se rasplakao u emisiji: Majka je sinu prva velika ljubav - Copyright Prinstscreen YouTube/The Late Show with Stephen Colbert

veličina teksta

Aa Aa

Oskarovac Denzel Vošington trenutno promoviše film "Magbetova tragedija" koji je nedavno premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Njujorku, a tim povodom gostovao je i u emisiji komičara Stivena Kolbera.

Glumac se tokom razgovora dotakao svog odnosa sa majkom Lenis, koju je izgubio u junu ove godine. 

Vošington je postao neočekivano emotivan dok je govorio o njoj i priznao da nije plakao ni na njenoj sahrani.

"Majka je sinu prva prava ljubav, a sin, posebno prvi, je majčina poslednja prava ljubav", rekao je Vošington.

Glumac je na taj zaključak došao posmatrajući i kako njegova supruga podiže njihovog sina Džona Dejvida Vošingtona.

Takođe je istakao da je Lenis, do poslednjeg trenutka, bila važan deo njegovog života.

Kada mu je voditelj pokazao fotografiju na kojoj je on sa ženom i majkom na dodeli Oskara 1990. kada je dobio nagradu za najboljeg sporednog glumca, Vošington se rasplakao.

Njegova majka Lenis rođena je 4. aprila 1924. i odrasla je u Harlemu nakon Velike migracije.

Na posletku se skrasila u Mont Vernonu u državi Njujork, gde je upoznala muža Denzela H. Vošingtona Starijeg i s njim rodila troje dece, među kojima i oskarovca.

"Film uz koji se plače"

Ovo je emotivan period za Vošingtona, koji će krajem meseca predstaviti publici i svoje rediteljsko ostvarenje "A Journal for Jordan", koji je prema njegovom priznanju, film uz koji će mnogi "pustiti suzu".

"To je prelepa ljubavna priča i vrlo dirljiva. Ne želim da kažem da je preterano sentimentalan, ali će izazvati suze", najavio je glumac u drugom intervjuu za Entertainment Tonight.

On sada pažljivo bira svoje uloge, a kaže da je u potrazi za nečim novim.

"Volim izazove. U ovim trenucima, kao i moj lik (Magbet), ja sam na zalasku karijere. Iskreno, radujem se da radim drugačije stvari. Što se glume tiče, biće veliki izazov za mene da me nešto zainteresuje", rekao je on.

"Pričao sam sa jednim ili dvojicom vrhunskih reditelja i pričamo o tome da možda nešto uradimo. Nije mi ostalo mnogo toga da uradim kao glumac. Možda Lira (iz Šekpirovog 'Kralja Lira')", ispričao je Vošington.

Tanjug/AP/Jordan Strauss

Denzel i Fransis Mekdormand

Ipak, dopao mu se rad na "Magbetu", koji je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Njujorku.

"Bila je to divna vožnja sa grupom talentnovanih, mladih i starijih glumaca predvođenih briljantnim rediteljem", rekao je Vošington, verovatno misleći prvenstveno na svoju koleginicu Fransis Mekdormand i jednog od braće Koen - Džoela, koji je režirao ovo ostvarenje.

Komentari (0)

Magazin