Poznati

Advokati Aleka Boldvina traže da se odbaci tužba protiv glumca u slučaju nesreće na snimanju filma "Rust"

Komentari

Autor: Variety

25/01/2022

-

21:15

Advokati Aleka Boldvina traže da se odbaci tužba protiv glumca u slučaju nesreće na snimanju filma "Rust"
Alek Boldvin - Copyright Tanjug AP/John Minchillo

veličina teksta

Aa Aa

Advokati Aleka Boldvina zahtevaju da se tužba protiv glumca koji je u oktobru na probi snimanja scene filma "Rust" slučajno ubio direktorku fotografije Halinu Hačins i ranio reditelja Džoela Souzu.

Ovo je prvi put da Boldvinovi advokati izlože argument o tome zašto on nije odgovoran za incident 21. oktobra.

Tužbu protiv Boldvina i drugih producenata filma, pokrenula je Mejmi Mičel, saradnica na scenariju, koja je prva i pozvala hitnu pomoć na mesto nesreće, piše Variety.

Ona tvrdi da je zbog tragičnog događaja na snimanju dobila bolove i zujanje u ušima, kao i "emotivne povrede".

Međutim, Boldvinovi advokati tvrde da bilo kakva kompenzacija treba da potiče isključivo iz sistema nadoknade za radnike Novog Meksika, koji pokriva nesrećne slučajeve na radnim mestima.

U intervjuu za ABC News, kao i u izjavi koju je dao istražiteljima, Boldvin je tvrdio da je dobio potvrdu da drži "hladan pištolj", što u filmskom žargonu znači da sadrži lažne metke.

Međutim, u oružju se našao pravi metak, za koji se još ne zna tačno kako je dospeo na set.

Mičel u tužbi navodi da je Boldvin trebalo da ponovo proveri pištolj i optužuje producente da su "sekli krivine" i doveli do nebezbednih uslova.

Tanjug/AP Photo/Richard Vogel

Mejmi Mičel (levo) sa svojom zastupnicom Glorijom Alred

S druge strane, glumčevi advokati tvrde da nema nijednog dokaza da je do tragičnog ishoda došlo zbog nekog namernog poteza.

"Ništa u vezi sa tužbom ne ukazuje na to da je bilo ko od optuženih, uključujući gospodina Boldvina, namerno napunio pištolj rekvizit bojevom municijom", napisali su oni.

"Štaviše, ništa u vezi sa optužbama ne sugeriše da je bilo ko od optuženih znao da pištolj sadrži bojevu municiju", dodaje se u dokumentima.

Mičel je tužila i Hanu Gutjerez Rid, oružarku koja je napunila pištolj, kao i Dejvida Holsa, asistenta reditelja, koji je oružje predao Boldvinu.

Zastupnici glumca kažu da Mičel "nije pretrpela nikakve očigledne fizičke povrede" i da je "potrčala u kalifornijski sud, kako bi dobila odštetu, pre dve osobe koje su bile pogođene pravim metkom".

Protiv producenata je tužbu podigao i majstor rasvete Sergej Svetnoj.

Inače, produkcija filma "Rust" osigurana je na iznos do šest miliona dolara za slučaj nesreće na snimanju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin