Život

Boldvinov telefon predat policiji zbog istrage, proveravaju se mailovi, tekstualne i glasovne poruke u vezi sa ubistvom

Komentari

Autor: Tanjug

15/01/2022

-

08:40

Boldvinov telefon predat policiji zbog istrage, proveravaju se mailovi, tekstualne i glasovne poruke u vezi sa ubistvom
Alek Boldvin - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američki glumac Alek Boldvin (63) predao je svoj mobilni telefon istražiteljima ubistva koje se dogodilo krajem oktobra 2021. godine na setu filma Rust u Meksiku.

Iako je policija ranije ove nedelje saopštila da Boldvin ne sarađuje u istrazi, šef njujorške policije sinoć je potvrdio da je glumac doneo svoj mobilni telefon u policijsku stanicu koja se nalazi u blizini njegovog prebivališta, prenosi Rojters.

U izveštaju BBC se navodi da istražitelji planiraju da provere mejlove, tekstualne i glasovne poruke povezane sa ubistvom koje se dogodilo 21. oktobra 2021. godine tokom snimanja filma Rast, kada je hicem iz pištolja ubijena direktorka fotografije Halina Hačins, a ranjen reditelj Džoel Souza.

"U mobilnom telefonu neće ništa pronaći. Na tom uređaju nema (validnih) odgovora. Alek nije uradio ništa pogrešno", rekao je njegov advokat Eron Dajer.

Podsetimo, policijska istraga o tome šta je prethodilo nesreći na snimanju filma "Rust" u oktobru 2021. kada je pištolj u rukama glumca Aleka Boldvina ispalio pravi metak i ubio direktorku fotografije Halinu Hačins još je u toku, ali je oružarka koja je radila na tom projektu pokrenula i sopstvenu tužbu protiv dobavljača municije.

"Optuženi je distribuirao i prodavao rekvizitersku municiju koju je predstavljao kao nerizičnu, ne upozoravajući na opasnosti koje su mogle biti izbegnute, da su blagovremeno bile predočene", stoji u tužbi Hane Gutjerez Rid, koju je podnela Sudu u Novom Meksiku protiv Seta Kenija i njegove firme iz Albukerkija "PDQ Arm and Prop".

"Optuženi je isporučio kutije sa ćorcima dopunjene viškom zaliha municije koje su se sastojale od lažne i bojeve municije", stoji u tužbi koja je ispisana na 22 strane, u koju je portal Deadline imao uvid.

Gotovo odmah nakon što je Hačins umrla, a reditelj Džoel Souza ranjen, iz kancelarije šerifa Okruga Santa Fe bezuspešno su tražili bilo kakav snimak fatalne pucnjave.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin