Poznati

Zvezde komentarišu nominacije za Oskare: Bardem se raduje zbog supruge, Kamberbaču uloga dovoljna nagrada

Komentari

Autor: Euronews Srbija / Entertainment Weekly

10/02/2022

-

23:04

Zvezde komentarišu nominacije za Oskare: Bardem se raduje zbog supruge, Kamberbaču uloga dovoljna nagrada
Zvezde komentarišu nominacije za Oskare: Bardem se raduje zbog supruge, Kamberbaču uloga dovoljna nagrada - Copyright AP/Chris Pizzello, Jordan Strauss, Evan Agostini, Richard Shotwell

veličina teksta

Aa Aa

Trka za Oskara i zvanično je počela, a na listi favorita vodi "The Power Of the Dog" sa 12 nominacija za ovu prestižnu nagradu.

Prati ga film "Dina" sa 10 nominacija, uključujući i za najbolji film, dok "Priča sa zapadne strane" i "Belfast" imaju po sedam nominacija.

Zvezde filmova koji su se našli u najužem izboru za najprestižnije nagrade reagovale su na nominacije i zahvalile se svojim ekipama, a ovo su neki od njihovih komentara:

Endrju Garfild: Nisam očekivao ovo ni u najluđim snovima

Zvezda filma "Tick, Tick... Boom!" koji se takmiči za titulu najboljeg glumca, izjavio je da ni u "najluđim snovima" nije verovao da će dobiti priliku da oda počast Džonatanu Larsonu čiji lik tumači u tom ostvarenju.

Profimedia

 

"Nominujući me za ovo priznanje, odajete počast našem genijalnom reditelju Lin-Manuelu Mirandi, našim producentkinjama Džuli Larson, Džuli O i Siliji Kostas i ostatku naše ekipe. Mi smo zaista prava porodica", rekao je glumac za Entertainment Weekly.

Kenet Brana: Mislim na oca i majku

Reditelj Kenet Brana ove godine oborio je rekord prema broju nominacija u različitim kategorijama.

AP/Richard Shotwell

 

On je ranijih godina bio nominovan u pet različtih kategorija: za najbolje glumca ("Henri V"), za najboljeg sporednog glumca ("My Week With Marilyn"), najboljeg reditelja ("Henri V"), najbolji adaptirani scenario ("Hamlet") i najbolji kratki igrani film ("Labudova pesma"), a sada je u trci i za najbolji film.

"Dug je put od ulica Belfasta do dodele Oskara. Danas mislim na majku i oca i na moje dedu i babu, koliko su bili ponosni što su Irci, koliko im je značio ovaj grad. Bili bi oduševljeni ovim neverovatnim priznanjem - kao što sam i ja", rekao je reditelj.

Nikol Kidman: Ovo je najteža uloga koju sam radila

"Osećam se preplavljeno!", rekla je glumica Nikol Kidman na vest da je nominovana za najbolju glumicu zahvaljujući ulozi komičarke Lusil Bol u filmu "Being the Ricardos".

Tanjug/AP/ Evan Agostini

 

"Ovo je najteža uloga koju sam ikad radila i počastvovana sam što joj je na ovaj način ukazana čast. Lusil Bol je jedna od najvećih ikona Holivuda. Bila je ispred svog vremena. Od glumice do producentkinje do čelnika studija, majka i žena... bila je neverovatna inspiracija", rekla je Kidman.

Havijer Bardem: Čekao sam da pročitaju Penelopino ime

Glumac Havijer Bardem nominovan je za najbolju mušku ulogu u filmu "Being the Ricardos", a prenos proglašenja nominacija je gledao zajedno sa suprugom Penelope Kruz.

AP/Domenico Stinellis

 

"Kad su pročitali moje ime, bio sam šokiran i vrlo srećan, ali sam čekao da pročitaju i njeno, jer moje ne bi imalo smisla bez njenog. Znao sam da bismo se oboje osećali vrlo čudno da smo morali da slavimo samo jednu nominaciju", rekao je glumac za Hollywood Reporter.

Ispostavilo se da mu se želja ispunila: i njegova supruga nominovana je za najbolju glumicu za ulogu u filmu "Madres paralelas" Pedra Almodovara.

Denzel Vošington: Magbet mi je najbolje iskustvo u karijeri

Denzel Vošington je nominovan za najboljeg glumca za ulogu u filmu "Tragedija Magbeta", što je njegova deseta nominacija.

AP/Jordan Strauss

 

Time je Denzel oborio rekord crnih glumaca po broju nominacija. 

"Tragedija Magbeta" jedno je od najboljih iskustava u mojoj karijeri. Džoel Koen je genije i ja se nadam da će nominacije za film omogućiti većem broju ljudi da uživaju u izuzetnom bioskopskom iskustvu", izjavio je Vošington.

Kristen Stjuart: Snimala bih filmove i da je to protivzakonito

Nominovanje glumice Kristen Stjuart za najbolju glumicu za ulogu princeze Dajane u filmu "Spenser" bilo je iznenađenje za mnoge filmske kritičare, ali i za samu zvezdu.

Tanjug/AP/Chris Pizzello

 

"Volela bih da smo Pablo (Larejn, reditelj) i ja danas u istoj državi", rekla je glumica.

"Nisam mislila ni da ću za hiljadu godina biti u društvu ove četiri neverovatne žene. Platila bih da snimam filmove. Snimala bih ih i da je to protivzakonito. Kao san je to što mogu da ih delim na ovom nivou", dodala je ona.

Bili Ajliš i Fineas: Bio nam je san da snimimo pesmu za Bonda

Brat i sestra Bili Ajliš i Fineas, autori pesme "No Time to Die" koja je postala tema poslednjeg filma o Džejmsu Bondu "Nije vreme za umiranje", nominovani su za najbolju originalnu pesmu.

profimedia

 

"Celog života smo sanjali da napišemo pesmu za Bonda i ovo je vrhunac našeg životnog iskustva kao tekstopisaca i umetnika. Ovo priznanje zajedno sa ostalim neverovatnim nominovanim je nešto što ne uzimamo zdravo za gotovo", rekli su brat i sestra.

Benedikt Kamberbač: 12 je moj novi omiljeni broj

Benedikt Kamberbač nominovan je za najboljeg glumca za ulogu u filmu "The Power Of The Dog" što je jedna od 12 nominacija koje je dobilo to ostvarenje.

AP/Vianney Le Caer

 

"Biti deo ovog filmskog remek-dela bila je jedna od velikih privilegija u mojoj karijeri. Džejn Kempion, prijateljice i neustrašivi vođo, čestitam na još jednom razbijanju staklenog plafona (izraz za prevazilaženje rodnih ograničenja koja postoje u industriji) i hvala što ste mi poklonili Fila Berbanka. Za glumca je igrati nekoga ovako složenog, ovako izazovnog, ovako nijansiranog je zaista nagrada sama po sebi", rekao je glumac, dodavši da je "12 njegov novi omiljeni broj".

Komentari (0)

Magazin