Poznati

Pravni maraton: Džoni Dep i Amber Herd konačno pred sudom zbog tužbe za klevetu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Deadline

20/03/2022

-

17:01

Pravni maraton: Džoni Dep i Amber Herd konačno pred sudom zbog tužbe za klevetu
Pravni maraton: Džoni Dep i Amber Herd konačno pred sudom zbog tužbe za klevetu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ispred suda u okrugu Ferfaks verovatno neće biti crvenog tepiha, ali neka zvučna imena biće uključena u pravnoj "borbi" Džonija Depa i njegove bivše supruge Amber Herd povodom tužbe za klevetu vrednoj 100 miliona dolara.

Suđenje povodom slučaja koji je pokrenut pre tri godine, i nakon što je više puta odlagano, trebalo bi da počene 11. aprila.

Prema pisanju američkog Deadline, ročište je sada zakazano za 24. mart, a u sudnici u američkoj saveznoj državi Vidžinija uz zvezdu filmova "Pirati sa Kariba" i "Dnevnik ruma" biće advokati, ali i članovi porodice i prijatelji. Među svedocima trebalo da budu Džejms Franko, Pol Betani, Ilon Mask, kao i predstavnici kompanija "Volt Dizni", "Vorner Bros" i policije Los Anđelesa.

Pojedini od njih biće prisutni u sudnici samo putem video linka, a očekuje se da na ovom saslušanju bude javno izložena prepiska nekadašnjih supružnika, Dep i Herd, sa nekim od najvećih holivudskih zvezda i moćnika.

24sedam/Goran Sivački

 

Cela sudska zavrzlama počela je u martu 2019. godine, kada je Džoni Dep podneo tužbu za klevetu protiv "Washington Post" koji je krajem 2018. objavio članak Amber Herd u kome ona pominje da je bila žrtva porodičnog nasilja. Dep je od američkog lista zahtevao odštetu u vrednosti od 50 miliona dolara.

Nakon što su i Dep i Herd neuspešno pokušali da slučaj prebace u Kaliforniju, Amber je u septembru 2020. podnela kontratužbu protiv bivšeg supruga tešku 100 miliona dolara.

U međuvremenu je novembra 2020, Dep izgubio parnicu za klevetu koju je vodio protiv lista "Sun" u Velikoj Britaniji, jer ga je taj tabloid nazvao "batinašem žene", i pošto mu je odbijen zahtev za žalbu marta 2021, Depu je ostala neuslišena i želja da se kontratužba Amber odbaci.

Duga lista svedoka Herd, Dep nije otkrio svoje karte

Kako sada stvari stoje, Dep i Herd planiraju da se i lično izjasne pred sudijom u okrugu Ferfaks, a očekuje se da ovo suđenje traje nešto manje od dve nedelje. 

AP/Alberto Pezzali

 

Herd, kako prenosi Deadline, ima podužu listu svedoka i dokaznog materijala, s druge strane - Dep nije još uvek otkrio svoje karte.

Pomenuti Džejms Franko i Ilon Mask, vlasnik kompanije Spejs Eks (SpaceX) pozvani su kao svedoci, jer ih je u ceo slučaj uvukao Dep pošto ih je optužio da su imali afere sa Herd dok je ona bila u braku s njim.

Podsetimo, mediji su objavili da je Franko snimljen na sigurnosnim kamerama u maju 2016, dok je ulazio u lift sa Amber, samo 24 časa nakon što su se ona i Dep posvađali, kada joj je bivši muž navodno napravio modricu na oku. Pravnici Amber su naveli da je Franko u tom periodu živeo u istoj zgradi kao i bivši supružnici, te da su se oni slučajno sreli u liftu. Međutim, glumica nije do sada komentarisala ove navode, ali je sada kao svedoka pozvala popularnog glumca, koji se i sam suočio sa tužbama za nedolično ponašanje i seksualno uznemiravanje.

Na listi svedoka Herd je i Elen Barkin koja je pre dve godine dala oštar iskaz povodom Depovog slučaja u tužbi za klevetu u Velikoj Britaniji, a među dokazima koje će izneti advokati Herd je i njena prepiska sa Džejsonom Momoom, Džejsom Vanom, kao i mejlovi koje je razmenio Dep sa Dž. Rouling.

Herd navodno planira da iznese i brojne članke, te dokaze o poreskim prijavama, snimke sigurnosnih kamera i fotografije na kojima se vidi da je bila pretučena i one na kojima se vidi navodna Depova droga.

AP/Matt Dunham

 

Čelnici pomenutih filmskih studija pak trebalo bi da se pojave u svojstvu svedoka koji će izneti detalje oko poslovnih sadarnji i ugovora.

Gde su otišle pare od nagodbe?

Podnoseći tužbu nekoliko godina nakon što su se on i Herd razišli, a nakon čega je usledila zabrana prilaska i razvod uz nagodbu "tešku" sedam miliona dolara, Dep je proleća 2019. godine u istoj naveo: "Gospođa Herd nije žrtva porodičnog nasilja, ona je počinilac."

Sve do danas, Dep uz pravni tim i savetnike dosledno ponavljaju da Herd ne govori istinu. Pred sudom su izneli i to da Herd nije ispoštovala dogovor o donaciji, na šta se obavezala kada je potpisala nagodbu 2017, a prema kom je sedam miliona dolara trebalo da uplati Američkom sindikatu građanskih sloboda i Dečjoj bolnici u Los Anđelesu.

Prošle godine je njujorški sud presudio u korist Depa, određujući da se ispita upravo obećana donacija dogovorena u nagodbi nakon razvoda.

AP/Joel Ryan

 

Ova presuda je imala određenu snagu i na neki način je poljuljala kredibilitet Herd, budući da su i njeni advokati priznali da nije baš sve tako jednostavno.

"Amber je dala sedamocifreni iznos u dobrotvorne svrhe i namerava da nastavi da doprinosi i na kraju ispuni svoje obećanje", kazao je njen pravnik za Deadline prošle godine.

S druge strane, od kad je Depa bivša supruga optužila za fizičko zlostavljanje i zatražila od suda privremenu zabranu prilaska, mnogi su mu okrenuli leđa.

Četiri dana pošto je "Vašington post" objavio pismo koje je Amber napisala, Depu su se zahvalili na saradnji nakon 15 godina i pet snimljenih filmova "Pirati sa Kariba". 

Izgubio je i ulogu čarobnjaka Gelerta Grindelvalda u trećem nastavku "Fantastičnih zveri", koja je pripala Madsu Mikelsenu, a dugo je bilo neizvesno i bioskopsko prikazivanje njegovog filma "Minamata" u američkim bioskopima.

"Niko nije pošteđen ishitrene osude u današnjoj 'kulturi otkazivanja'(cancel culture), rekao je glumac Džoni Dep primajući nagradu za životno delo Filmskog festivala u San Sebastijanu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin