Poznati

Advokati nagovestili da će Džoni Dep možda oprostiti dug Amber Herd

Komentari

Autor: Independent

09/06/2022

-

11:13

Advokati nagovestili da će Džoni Dep možda oprostiti dug Amber Herd
Profimedia - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Džoni Dep možda neće ni tražiti da mu Amber Herd isplati 10,35 miliona dolara odštete za klevetu, koju mu je sud dodelio, sugerisali su njegovi advokati. 

Depovi zastupnici Kamil Vaskez i Bendžamin Ču gostovali su u emisiji "Good Morning America" i na televiziji "Law and Crime", koja je prenosila suđenje i ispričali da je njihov klijent presrećan zbog pobede i da u tom slučaju nije ni razmišljao o novcu.

Upitan da li bi Dep pristao na nagodbu da odustane od odštete, ukoliko se Herd složi da ne pokreće žalbu na presudu, Ču je odgovorio: "Očigledno nećemo otkriti bilo kakve detalje o komunikaciji sa klijentom, ali prema onome što je gospodin Dep svedočio i kao što smo oboje razjasnili u zaključnom izlaganju, kod gospodina Depa se od početka nije radilo o novcu. Želeo je da povrati svoju reputaciju i to je i postigao".

Advokati su takođe istakli da je Herd izgubila suđenje ne zbog toga što je njihov klijent moćniji i popularniji, nego zato što za razliku od Džonija, "nije preuzela odgovornost ni za šta", preneo je Independent.

Tanjug AP/Brendan Smialowski/Pool Photo via AP

 

"Čini mi se da je sve ovo imalo mnogo veze s odgovornošću. Džoni je imao svoje probleme, bio je vrlo iskren kada je reč o njegovim problemima s alkoholom i drogom, bio je iskren u vezi s nekim nesretnim porukama koje je napisao i mislim da je to bilo potpuno suprotno onome što je govorila Amber Heard, koja delovala, ili se barem poroti tako činilo, da ona ni za šta nije preuzela odgovornost", rekao je Ču.

"Ona je imala izgovor za sve i nije preuzimala odgovornost ni za šta. Mislim da je to napravilo razliku", dodao je on.

Vaskez je pojasnila da je "ključ pobede bilo fokusiranje na činjenice i dokaze i Džonijevu priliku da prvi put kaže istinu".

"Presuda govori sama za sebe", zaključila je Vaskez za Good Morning America.

Tanjug AP/Brendan Smialowski/Pool Photo via AP

Zastupnica Džonija Depa Kamil Vaskez

Podsećamo, porota suda u Virdžiniji presudila je u Depovu korist u slučaju tužbe za klevetu, koju je pokrenuo protiv Herd zato što je 2018. u jednoj kolumni objavljenoj u Vašington postu insinuirala da je prema njoj bio nasilan tokom braka.

Porota je odlučila da Herd mora Depu da plati 15 miliona dolara - 10 miliona dolara odštete i pet miliona dolara kaznene naknade, ali je sudija kasnije smanjila kaznenu naknadu na 350.000 dolara.

Iako je Amber Herd bivšem mužu uzvratila kontratužbom po više tačaka, porota je odlučila u njenu korist samo po jednoj od njih. Herd je presudom dobila dva miliona dolara na ime odštete, ali nije određena kaznena naknada

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin