Poznati

Brus Vilis se vratio na lokaciju iz filma "Umri muški" 34 godine nakon premijere

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

19/07/2022

-

07:57

Brus Vilis se vratio na lokaciju iz filma "Umri muški" 34 godine nakon premijere
Brus Vilis se vratio na lokaciju iz filma "Umri muški" 34 godine nakon premijere - Copyright Printscreen YouTube/Rotten Tomatoes Classic Trailers

veličina teksta

Aa Aa

Brus Vilis koji je igrao detektiva Džona Meklejna u kultnom filmu "Umri muški" vratio se na vrh nebodera u Los Anđelesu u kom se njegov lik borio sa teroristima.

Glumac je u čast 34. godišnjice filma sa suprugom Emom Heming Vilis posetio zgradu u "Gradu anđela", a trenutak je ovekovečen na Instagramu.

U videu koji je Heming Vilis objavila na svom profilu, smenjuju se scene iz filma i najnoviji Brusov video, uz muzičku podlogu Betovenove "Ode radosti".

"Na Nakatomi plazi 34 godine kasnije", napisala je glumčeva supruga.

U akcionom trileru iz 1988. godine Meklejn odlazi u posetu supruzi (Boni Bedelija) i njihovim ćerkama u novogodišnjoj noći. Pridružuje se ženi na žurci koju je organizovala njena firma u Nakatomi plaza zgradi, koja postaje meta terorista. 

Uspeh filma u kom Vilisov glavni junak spasava taoce doveo je do razvoja cele franšize u vidu još četiri filmska nastavka.

Glumac je za Entertainment Weekly rekao 2007. da ga je želja za filmom koji bi dorastao originalu vukla tome da se uporno vraća ulozi Meklejna.

"Prvi će uvek biti moj omiljeni. Želeo sam da snimim film u starom fazonu, koji bi takođe bio deo 21. veka i koji bi mogao da govori o terorizmu u eri nakon 11. septembra, a da se ne plaši da izgovori reč 'terorista'", rekao je Vilis.

U martu je glumac najavio da se povlači sa scene, nakon dijagnoze afazije, koja pogađa sposobnost govora.

"Kao porodica želeli smo da podelimo da je naš voljeni Brus imao neke zdravstvene probleme i da mu je dijagnostikovana afazija, koja utiče na kognitivne sposobnosti. On će zbog toga napraviti pauzu u glumačkoj karijeri koja mu je značila mnogo", navodi se.

Porodica je dodala da prolazi kroz veoma izazovne trenutke i da je zahvalna za ljubav, saosećanje i podršku koja dolazi od njegovih prijatelja, kolega, fanova.

Afazija je stečeni poremećaj govora, koji nastaje kao posledica moždanog oštećenja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin