Aktuelno iz kulture

Poništena Zlatna malina za najgori film Brusa Vilisa nakon što je objavljeno da se glumac bori sa afazijom

Komentari

Autor: Euronews Srbija, IndieWire

01/04/2022

-

10:43

Poništena Zlatna malina za najgori film Brusa Vilisa nakon što je objavljeno da se glumac bori sa afazijom
Brus Vilis - Copyright AP/Charles Sykes

veličina teksta

Aa Aa

Organizatori Zlatne maline poništili su nagradu iz kategorije "Najgora izvedba Brusa Vilisa u filmu iz 2021", nakon što je porodica glumca saopštila da se on bori sa afazijom - zdravstvenim stanjem koje utiče na kognitivne sposobnosti, piše IndieWire.

"Nakon dugog razmišljanja i razmatranja, Zlatna malina je donela odluku da ukine nagradu dodeljenu Brusu Vilisu zbog njegove nedavno objavljene dijagnoze. Ako je nečije zdravstveno stanje faktor u donošenju odluka i/li učinka, priznajemo da nije prikladno dati mu pomenutu nagradu", navodi se u saopštenju organizatora koji su istakli i to da im je žao zbog dijagnoze Brusa Vilisa.

Organizatori "Zlatne maline" su ocenili da prošlogodišnje filmske uloge Brusa Vilisa zaslužuju posebnu kategoriju koju su nazvali "Najgori nastupi Brusa Vilisa u filmu 2021. godine".

Bilo je to prvi put za 40 godina, koliko se dodeljuje ovo satirično priznanje, da je filmografija jednog pojedinca zaslužila svoju, posebnu kategoriju. Nominovano je bilo osam filmova, a "pobedu" je na kraju odnela Vilisova uloga u filmu "Cosmic Sin".

Dodela takozvanih "The Razzies" održana je tradicionalno uoči dodele nagrade Oskar, a titulu najgoreg glumca poneo je Lebron Džejms za ulogu u filmu "Space Jam".

Mjuzikl posvećen pokojnoj britanskoj princezi Dajani, koji je inače osvojio najviše nominacija, ukupno devet, proglašen je najgorim filmom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura