Poznati

Šeron Stoun kritikuje odnos prema ženama u Holivudu: Samo vam je Meril Strip dobra

Komentari

Autor: Zoomer

24/06/2021

-

07:05

Šeron Stoun kritikuje odnos prema ženama u Holivudu: Samo vam je Meril Strip dobra
Tanjug AP - Copyright Tanjug AP

veličina teksta

Aa Aa

Internetom kruži intervju koji je Šeron Stoun prošlog meseca dala za Zumer, povodom objavljivanja njenih memoara "The Beauty of Living Twice" i dotakla se odnosa prema ženama u Holivudu.

Stoun je u svojim memoarima pisala da društvo uopšte, a naročito u Holivudu, podbada žene jedne protiv drugih. 

"Prestavljeno nam je to kao da može biti samo jedna", rekla je Stoun.

Novinarka koja ju je intervjuisala, rekla je: "To mi je fascinantno, kada si konačno počela a radiš sa Meril Strip, shvatila si...", a glumica ju je onda prekinula:

"Sviđa mi se kako si to rekla, 'kada sam konačno počela da radim sa Meril Strip'. Ne bi nikad rekla: 'Meril je konačno počela da radi sa Šeron Stoun'. Ili: 'Konačno smo počele da radimo zajedno'. Biznis je tako osmišljen da svi zavidimo i divimo se Meril, jer je samo Meril dobra. I svi treba da se takmiče sa Meril. Mislim da je ona izuzetna i divna žena i glumica, ali prema mom mišljenju, iskreno, ima i drugih glumica podjednako talentovanih kao Meril Strip. Cela ikonografija Meril Strip je deo onoga što Holivud radi ženama", ispričala je Stoun.

Ona je zatim nabrojala glumice koje bi mogla da uporedi sa slavnom Meril.

"Viola Dejvis je podjednako dobra glumica kao Meril Strip. Ema Tompson. Džudi Dejvis. Olivija Kolman. Kejt Vinslet, zaboga. Ali kad kažete: 'Meril', svi odmah popadaju na zemlju", izjavila je Šeron Stoun.

Za sebe smatra da bolje od Meril može da igra uloge zlikovaca.

"Sigurna sam da bi se i ona složila. Ona ne bi bila dobra u 'Niskim strastima' ili 'Kazinu'", smatra glumica, a zatim je nastavila da objašnjava način na koji se u Holivudu stvara takmičarska atmosfera:

"Tako smo podešeni da razmišljamo, svako je 'kraljica nečeg'. Ja sam kraljica ovoga, ona je kraljica onoga i svako mora da sedi na predviđenom mestu. Da li me zezate? Da radimo u supermarketu, ona ne bi mogla da bude broj jedan kasirka. Svi radimo svoj posao. Ali naučeni smo da ne dobijaju svi mesto za stolom. Kad je jedan odabran, niko više ne može da dobije svoje mesto", rekla je Stoun.

Ovo nije prvi put da je glumica govorila o Meril Strip. U jednom intervjuu za Tatler magazin izjavila je da njena koleginica dobija toliko angažmana, jer izgleda kao "nenamešten krevet" i kao "žena s kojom svi možemo da se povežemo".

"Pogledam je i pomislim: 'Jurim decu, moji roditelji su se uselili da žive s nama, brinem se o prosutoj hrani - tako izgledam i ja u stvarnom životu'", rekla je Stoun o izgledu Meril Strip.

Kasnije je izjavila da su njeni komentari bili šala i da su istrgnuti iz konteksta.

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Magazin