Poznati

Postignuta nagodba: Boldvin nastavlja snimanje filma "Rust" nakon tragedije u kojoj je stradala direktorka fotografije

Komentari

Autor: Euronews Srbija, BBC

05/10/2022

-

17:41

Postignuta nagodba: Boldvin nastavlja snimanje filma "Rust" nakon tragedije u kojoj je stradala direktorka fotografije
Postignuta nagodba: Boldvin nastavlja snimanje filma "Rust" nakon tragedije u kojoj je stradala direktorka fotografije - Copyright Tanjug/AP/Jim Weber; Profimedia; Screenshot/BBC

veličina teksta

Aa Aa

Američki glumac Alek Boldvin postigao je nagodbu sa porodicom direktorke fotografije Haline Hačins nakon što je ona u oktobru prošle godine tragično nastradala na filmskom setu kada je u nju pucano iz pištolja.

Snimanje filma "Rust", na čijem setu se inače i dogodila tragedija, nastavlja se u januaru a izvršni producent će biti suprug Hačinsove, prenosi BBC pozivajući se na novinsku agenciju Dedlajn.

U tužbi koja je pokrenuta protiv Boldvina, producenta i drugih, navodi se da je tokom snimanja bilo nekoliko kršenja industrijskih standarda. Suprug stradale Hačins kaže da sve strane veruju da je njena smrt nastala usled nesrećnih okolnosti. Međutim, detalji poravnanja na suđenju nisu saopšteni javnosti. 

U izjavi koju je preneo Dedlajn, suprug dirktorke fotografije je rekao da će preuzeti ulogu izvršnog producenta i da će svi glumci biti uključeni u nastavak snimanja filma, kojem će, kako je naveo, odati počast kao završnom radu svoje supruge. Kako je dalje naveo, nema interesa da krivicu za smrt svoje žene pripisuje bilo kome.

Advokat koji između ostalog zastupa i Boldvina rekao je najvažnije da je cela priča oko ovog tragičnog slučaja dobila epilog.

"Tokom teškog procesa, svi su zadržali specifičnu želju da urade ono što je najbolje za sina Haline Hačnins. Zahvalni smo što su svi doprineli da se ova tragična i bolna situacija reši", rekao je.

Podsetimo, Hačins je poginula 21. oktobra prošle godine na setu filma "Rust", kada je pištolj u rukama Aleka Boldvina, glavnog glumca i jednog od producenata u filmu, opalio tokom isprobavanja scene. 

Porodica Haline Hačins je u februaru ove godine podnela je tužbu protiv Boldvina i producentske kompanije koja stoji iza filma "Rust"  tvrdeći da je zbog njihovog nemara i smanjenja troškova došlo do smrtnog slučaja.

U sudskim dokumentima koje su podneli Halinin muž Met Hačins i njegovi pravni zastupnici, stoji da je Boldvin prekršio pravila bezbednog rukovanja vatrenim oružjem i da je Boldvin svojom nesmotrenošću doveo do toga da smrtonosno oružje opali, što je krivično delo u Novom Meksiku. 

Međutim, tada je reagovao advokat koji zastupa glumca i rekao da on negira bilo kakvu odgovornost jer se cela ekipa imala poverenje i oslanjala se na dve izajve profesionalca odgovorna za proveravanje pištolja koji tada naveli da je reč o 'hladnom pištolju' - što znači da nema mogućnost da ispali ni ćorak ni bilo šta drugo. Kako je tada naveo, taj protokol je funkcionisao na hiljadama filmova, sa milionima povlačenja obarača, a nikad pre se nije dogodio incident na setu gde je pravi metak nekoga povredio.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin