Poznati

Tragedija na snimanju filma: Alek Boldvin na filmskom setu ubio direktorku fotografije i ranio režisera

Komentari

Autor: Tanjug

22/10/2021

-

06:51

Tragedija na snimanju filma: Alek Boldvin na filmskom setu ubio direktorku fotografije i ranio režisera
EPA/JUSTIN LANE - Copyright EPA/JUSTIN LANE

veličina teksta

Aa Aa

Holivudski glumac Alek Boldvin pucao je iz replike pištolja na filmskom setu u Novom Meksiku i tom prilikom je ubio direktorku fotografije Halinu Hačins i ranio režisera Džoela Souzu, saopštile su lokalne vlasti.

Smrtonosni incident se dogodio na snimanju nezavisnog igranog vesterna "Rust", saopštila je kancelarija šerifa okruga Santa Fe, a prenosi agencija Rojters.

"Šerifova kancelarija potvrđuje da su dve osobe upucane na snimanju filma 'Rust'. Halina Hačins, (42), direktorka fotografije, i Džoel Souza, (48), reditelj, upucani su kada je Alek Boldvin, (68), producent i glumac, ispalio hitac iz vatrenog oružja", navodi se u saopštenju policije.

Prema navodima vlasti, Hačinsova je helikopterom prevezena u bolnicu Univerziteta u Novom Meksiku, gde je proglašena mrtvom, dok je Souza kolima hitne pomoći odvezen u regionalni medicinski centar "Kristus St. Vinsent", gde je prošao tretman zbrinjavanja zbog povreda.

Još nije poznato koliko su ozbiljne povrede Souze.

U izveštaju američke medijske kuće "Varajeti" se navodi da se pucnjava dogodila na ranču Bonansa Krik, jednoj proizvodnoj lokaciji južno od grada Santa Fe. Do incidenta je došlo pošto je Boldvin, koji je i koproducent i glavni glumac u filmu "Rust", opalio iz pištolja sa lažnom municijom, naveli su predstavnici glumca, ne navodeći detalje.

"Rastrojeni Alek Boldvin nakon što ga je policija ispitala o slučaju smrti člana filmske ekipe u Novom Meksiku", napisao je na Tviteru novinar CBS Rik Folbaum, objavljujući fotografiju Boldvina nakon tragedije koja se dogodila.

Kako su i ranije preneli američki mediji, Bolvdin je viđen sa suzama u očima i potpuno rastrojen po izlasku iz kancelarije šerifa.

"Pokušavamo da utvrdimo koja vrsta projektila je korišćena", rekao je predstavnik lokalne policije. Prema njegovim rečima, nemili događaj se dogodio prilikom snimanja scene koja je uključivala korišćenje rekvizita vatrenog oružja, a da je istraga i dalje u toku i da kancelarija šarifa nije još podnela prijave protiv bilo koga u vezi sa pucnjavom.

Prema rečima producenata koji stoje iza filma "Rust", detalji su i dalje nejasni i radi se na tome da se sazna više.

"Cela ekipa filma je razorena nakon tragedije koja se dogodila i upućujemo najdublje saučešće porodici i voljenima Haline. Zaustavili smo produkciju filma na neodređeno vreme i u potpunosti sarađujemo sa istragom policije Santa Fea. Pružaćemo usluge savetovanja svima koji su povezani sa filmom dok radimo na procesuiranju ovog užasnog događaja", navodi se u zvaničnom saopštenju koje je izdao tim koji stoji iza filma "Rust".

Halina Hačins je rođena u Ukrajini 1979. godine, a odrastala je u sovjetskoj vojnoj bazi u Arktičkom krugu. Pohađala je Kijevski nacionalni univerzitet i diplomirala međunarodno novinarstvo pre nego što je počela da radi na britanskim dokumentarnim produkcijama kao istraživački novinar.

Kasnije se preselila u Los Anđeles i diplomirala na Konzervatorijumu Američkog filmskog instituta 2015. Godine 2018. bila je snimatelj u laboratoriji "21st Century Fox DP", a godinu dana kasnije izabrana je za jednu od zvezda u usponu časopisa "American Cinematographer".

Komentari (0)

Magazin