Aktuelno iz kulture

Producent filma "Rust" "uveren" da će film biti završen, uprkos smrti Haline Hačins

Komentari

Autor: Hollywood Reporter

18/05/2022

-

20:52

Producent filma "Rust" "uveren" da će film biti završen, uprkos smrti Haline Hačins
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nekoliko meseci od pogibije direktorke fotografije Haline Hačins na setu filma "Rust", jedan od producenata tog projekta kaže da je "uveren" da će film nastaviti da se snima i da će biti završen.

U intervjuu koji je Hollywood Reporter objavio u ponedeljak, Andžul Nigam, jedan od producenata tog filma, rekao je da će snimanje moći da se nastavi, čim se završi istraga oko pucnja na setu, od kog je Hačins nastradala, a reditelj Džoel Souza ranjen.

"'Rust' je očigledno užasna tragedija. Nadam se da će se istraga uskoro završiti i da će otkriti šta se desilo. Očigledno je mnogo ljudi koji će imati negativno gledanje na to, ali smo mi uvereni da ćemo nastaviti da pravimo kvalitetne filmove", rekao je on.

Hačins je poginula 21. oktobra na setu filma "Rust", kada je pištolj u rukama Aleka Boldvina, glavnog glumca i jednog od producenata u filmu, opalio tokom isprobavanja scene. 

Istraga treba da pokaže kako se bojeva municija našla među filmskim rekvizitima i na kome je odgovornost za tragediju koja se dogodila.

Pored toga što smatra da će snimanje filma "Rust" biti nastavljeno, Nigam je otkrio da sa Boldvinom planira da napravi još jedno ostvarenje, naziva "False Awakenings" u kom će glumac takođe igrati glavnu ulogu.

Tanjug/AP/Jim Weber; Profimedia; Screenshot/BBC

 

Porodica Haline Hačins podnela je tužbu protiv Nigama, Boldvina i producentske kompanije koja stoji iza filma "Rust" u februaru ove godine, tvrdeći da je zbog njihovog nemara i smanjenja troškova došlo do smrtnog slučaja.

U sudskim dokumentima koje su podneli Halinin muž Met Hačins i njegovi pravni zastupnici, stoji da je Boldvin prekršio pravila bezbednog rukovanja vatrenim oružjem i da je Boldvin svojom nesmotrenošću doveo do toga da smrtonosno oružje opali, što je krivično delo u Novom Meksiku. 

Međutim, Aron Dajer, advokat koji zastupa Boldvina i druge producente filma "Rust", objavio je saopštenje u kom negira bilo kakvu odgovornost njegovog klijenta:

"Srca i misli svih nas su uz Halininu porodicu, dok još pokušavaju da prihvate ovu nezamislivu tragediju. Nastavljamo saradnju sa vlastima da otkrijemo kako su uopšte živi meci stigli na set film 'Rust'. Bilo kakva tvrdnja da je Alek bio nesmotren je potpuno lažna. On, Halina i ostatak ekipe, oslanjali su se na izjave dva profesionalca odgovorna za proveravanje pištolja i utvrđivanje da je reč o 'hladnom pištolju' - što znači da nema mogućnost da ispali ni ćorak ni bilo šta drugo. Taj protokol je funkcionisao na hiljadama filmova, sa milionima povlačenja obarača, a nikad pre se nije dogodio incident na setu gde je pravi metak nekoga povredio. Glumci bi trebalo da mogu da se oslone na oružare i profesionalce koji se bave rekvizitima, kao i asistente reditelja, umesto da se pitaju sami kada je pištolj bezbedan za upotrebu".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura