Aktuelno iz kulture

Producenti filma "Rust" kažnjeni zbog slučaja Boldvin: "Pokazali ravnodušnost za bezbednost zaposlenih"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/04/2022

-

19:03

Producenti filma "Rust" kažnjeni zbog slučaja Boldvin: "Pokazali ravnodušnost za bezbednost zaposlenih"
Producenti filma "Rust" kažnjeni zbog slučaja Boldvin: "Pokazali ravnodušnost za bezbednost zaposlenih" - Copyright profimedia, TanjugAP Jae C. Hong, Tanjug/AP/Jim Weber

veličina teksta

Aa Aa

Producenti filma "Rust" kažnjeni su i oštro kritikovani zbog nepoštovanja bezbednosnih mera tokom seta na kojem je glumac Alek Boldvin slučajno ubio direktorku fotografije.

U izveštaju o nesreći koja se dogodila na setu kada je stradala Halina Hačins, a ranjen reditelj Džoel Souza, navodi se da je producentrska kuća pokazala "običnu ravnodušnost" prema bezbednosti zaposlenih, navodi se iz Odeljenja za životnu sredinu Novog Meksika.

Agencija je izrekal maksimalnu kaznu od oko 130.000 evra (136.793 dolara) za ovu produkcijsku kuću, piše BBC.

 

Podsetimo, do tragedije je došlo 20. oktobra prošle godine tokom snimanja scene na "Bonanca krik" ranču u Santa Feu, kada je metak iz pištolja kojim je Boldvin rukovao ubio Hačins, a ranio Souzu.

Protiv Boldvina podignuto nekoliko tužbi

Prvu tužbu protiv producenata i drugih članova filmske ekipe, uključujući i Boldvina, podneo je Serž Svetnoj, šef rasvete na snimanju pomenutog filma u Santa Feu u Novom Meksiku.

On je u tužbi, između ostalog, istakao i to da na snimanju nisu primenjeni bezbednosni standardi i da je dozvoljeno da "revolver napunjen bojevom municijom bude uperen u žive ljudi na setu filma".

Tužbu protiv Boldvina i drugih producenata filma podnela je i članica filmske ekipe Mejmi Mičel koja je navela da prema scenariju nije bilo neophodno da se puca iz pištolja tokom scene koju je Boldvin uvežbavao, kada je ubio Hačins. Prema njenoj tvrdnji i onome što je navela u tužbi, odgovornost za sprečavanje tragedije bila je i na glumcu.

Nedano je i medicinska sestra Čeril Šefer, koja je pružila prvu pomoć direktorki fotografije, podnela je tužbu za nemar protiv nekoliko članova ekipe i produkcije tog ostvarenja.
Advokati Meta Hačinsa, muža nastradale Haline, koji je poslednji tužio Boldvina, rekli su da je glumac odbio da vežba način izvlačenja pištolja iz pojasa koji je koristio kada je ispalio smrtonosni hitac.

U februaru Hačins je u intervjuu za NBC rekao je da smatra da Boldvin od sebe pravi žrtvu i da premešta odgovornost za smrt njegove žene na nju samu i ostale.

Međutim, Boldvin je na nedavno održanom panelu na Filmskom festivalu u Bolderu negirao da treba da snosi bilo kakvu odgovornost i izjavio da su neke tužbe podignute protiv njega "samo finansijski motivisane".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura