Poznati

Objavljena slika Aleka Boldvina sa pištoljem, a koja je nastala neposredno pre smrti Haline Hačins

Komentari

Autor: Yahoo Entertainment

26/04/2022

-

14:27

Objavljena slika Aleka Boldvina sa pištoljem, a koja je nastala neposredno pre smrti Haline Hačins
Objavljena slika Aleka Boldvina sa pištoljem, a koja je nastala neposredno pre smrti Haline Hačins - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kancelarija šerifa okruga Santa Fe objavila je kompletnu dokumentaciju povezanu sa istragom tragedije na snimanju filma "Rust" u kojoj je poginula direktorka fotografije Halina Hačins.

Među materijalima koji su podeljeni s medijima su fotografije sa mesta na kom je tokom probe, pištolj u rukama glumca i producenta tog filma Aleka Boldvina opalio i smrtno pogodio Hačins i ranio reditelja Džoela Souzu. 

U dva videa vidi se kako Alek Boldvin isprobava stari kolt revolver, samo nekoliko trenutaka pre nesreće.

Pri kraju snimka vidi se kako glumac poseže desnom rukom i izvlači pištolj koji uperuje u kameru.

profimedia

 

Boldvin koji se suočava sa tužbom od strane udovca Haline Hačins, rekao je ranije u intervjuu za ABC News da nije povukao obarač. Objasnio je da su on i Hačins planirali scenu i da se on samo pomerio "u njenom pravcu". 

"To je bila proba obeležavanja. I Hačins mi je rekla: 'Drži pištolj niže. Idi desno, ok, baš tu. U redu, uradi to. Sad još malo niže'. I navodila me da pozicioniram pištolj", ispričao je glumac.

On je takođe rekao da je pištolj, za koji mu je prethodno rečeno da je "hladan", odnosno da u njemu nema bojeve municije, na kraju uperen tačno ispod pazuha Hačins .

Među novootkrivenim dokumentima su i saslušanja koja je policija obavila s glumcem. 

U razgovoru sa detektivom Henkokom Boldvin je takođe rekao da je njegov prst bio na obaraču, ali da ga on nije povukao. On je izjavio da je delimično povukao oroz, a zatim ga pustio, kada je pištolj opalio, prenosi Yahoo Entertainment.

Reditelj Souza razgovarao je sa policijom dok je bio u bolnici i rekao da je oružarka Hana Gutjerez Rid rekla Boldvinu da je pištolj "hladan".

U tekstualnoj poruci koju je policija objavila, rekviziterka filma Sara Zekri rekla je još jednom članu tima da je Gutjerez Rid želela da koristi lažno oružje na setu, ali da Boldvin to nije hteo.

"Alek nikada nije želeo ništa lažno, poput pištolja, pa čak ni gumeni nož. Uvek je želeo pravi nož, ali sam mu na kraju dala gumeni, a da to nije ni znao. Uvek je želeo pravi pištolj", navela je ona.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin