Poznati

Ser Dejvid Džejson o šalama sa snimanja "Mućki", uspehu i publici: "Nisam ukrao Delbojev kaput"

Komentari

Autor: The Sun

02/11/2022

-

07:45

Ser Dejvid Džejson o šalama sa snimanja "Mućki", uspehu i publici: "Nisam ukrao Delbojev kaput"
Ser Dejvid Džejson o šalama sa snimanja "Mućki", uspehu i publici: "Nisam ukrao Delbojev kaput" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ni skoro dvadeset godina od završetka "Mućki" ovaj kultni sitkom ne gubi na snazi i duhovitosti, pa je jedna od njegovih scena, u nedavnom ispitivanju javnog mnjenja u Britaniji proglašena najsmešnijom kada je reč o tamošnjim televizijskim programima.

Reč je o Trenutku kada Delboj (Dejvid Džejson) Trigeru (Rodžer Lojd Pek) objašnjava kako da šarmira "moderne ženske iz Evrope". 

Oslanjajući se na pokretni šank, on se u jednom trenutku izmiče kako bi pokazao prijatelju neke žene i nesvestan da je u međuvremenu šank podignut, pokušava da se ponovo nasloni i pada na zemlju.

To je bio jedan od povoda zbog kojih je Dejvid Džejson razgovarao sa novinarom britanskog tabloida "San" (The Sun) kom je otkrio neke zanimljive detalje sa snimanja kultne serije.

Još čuva Delovu garderobu

Upitan da li je možda sačuvao neke komade garderobe koju je nosio u ulozi Delboja, Džejson priznaje da je zadržao mnogo komada. 

"Nisam ih ukrao. Ponudili su mi da ih uzmem, a pošto su uspomena na mog lika, prihvatio sam ih oberučke. Još imam jedan džemper koji često nosim na zgražavanje moje žene Džil. Ona ga mrzi, a ja ga obožavam. Kaže mi: 'Daću ga u humanitarne svrhe', a ja kažem: 'Ne, to je moja uspomena na 'Mućke'. Imam i onaj veliki kaput od ovčije kože koji je Del nosio na samom početku. Na žalost, ne mogu da ga nosim jer je previše napadan, ali ga volim", ispričao je glumac.

Šaljivdžije ispred i iza kamera

On trenutno promoviše svoje četvrte memoare, pod nazivom "The Twelve Dels Of Christmas" u kojima govori o svojim životnim iskustvima, ali i svom liku iz serije.

profimedia

 

I Džejson se, kao i ostatak ekipe, s nežnošću seća perioda snimanja.

"Deo zabave u snimanju 'Mućki' nije bilo samo to što je scenario tako dobar i briljantno smešan, nego što su i ljudi u drugim ulogama, kao što je Bojsi (Džon Čelis) i Marlin (Su Holdernes) bili tako dobri, smešni i zabavni za druženje", rekao je glumac.

On i njegov kolega Nikolas Lindherst koji je tumačio lik Delbojevog brata Rodnija, voleli su da zbijaju šale sa ekipom, a jednom su Lenardu, koji je igrao Trigera, zakucali ekserima cipele za pod. Jednom su, kako kaže, baš preterali.

"Jednog dana Nik i ja smo bili u našoj maloj prikolici na setu. Bilo nam je dosadno, jer se ništa nije dešavalo, pa smo se dogovorili: 'Zašto ne bismo inscenirali veliku svađu i ti izjuriš, kažeš da sve napuštaš, a ja mogu da vičem za tobom da ne treba nikad više da se vratiš'", prisetio se glumac.

Nakon što su razradili "scenario", šaljivdžije su se razgalamile, a Nikolas je naizgled besno izjurio. 

"Možete misliti kako je to izgledalo. Cela ekipa se ukočila. Prošlo je pet minuta i producent i reditelj su došli kod mene. Pitali su me šta se dešava, a ja sam im rekao da pitaju Nika. Pratio sam ih, a kad su mu prišli, nisam mogao da izdržim više i prasnuo sam u smeh. On su poplavili u licu Mislim da producent nije bio baš impresioniran", kaže Džejson.

"Dajte sebe publici"

U svojoj knjizi on više puta pominje koliko je zahvalan Džonu Salivanu, koji mu je serijom "Mućke" promenio život.

profimedia

 

"Kada su mi prvi put dali scenario, rekao sam svom tadašnjem agentu da će to biti nešto posebno. To nije bio sitkom, to je bilo kao situaciona drama. Iskreno sam osećao da je tako bogato u pričanju priče i humoru, da je bilo sasvim drugačije od svega što sam ranije video. Otišao sam na audiciju sa Nikom i Lenardom i držao palčeve da dobijem ulogu. Bio sam siguran da će to biti serija, ali nisam imao pojma da će biti tako uspešna", rekao je glumac.

Od završetka serije 2003. godine, "Mućke" su redovno prisutne na listama najboljih britanskih serija svih vremena. 

"Jedna od stvari koja mi pruža najviše zadovoljstva kada je njen uspeh u pitanju je to što znam koliko je radosti dala tako velikom broju ljudi", kaže glumac.

Upitan da posavetuje mlade glumce koji tek treba da zaigraju u nekom novom sitkomu, Džejson kaže: "Treba da uživate i volite serije koje radite. Nije to pitanje veličine. To je stvar toga da sebe date svojoj publici i nasmejete ih. To je najvažnija stvar koju sam naučio tokom godina", rekao je Džejson.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin