Poznati

Rijana dala ime sinu po članu grupe Wu-Tang Clan koji ove godine nastupa na Egzitu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/05/2023

-

07:51

Rijana dala ime sinu po članu grupe Wu-Tang Clan koji ove godine nastupa na Egzitu
Rijana dala ime sinu po članu grupe Wu-Tang Clan koji ove godine nastupa na Egzitu - Copyright Tanjug/AP/Ross D. Franklin

veličina teksta

Aa Aa

Nakon više od godinu dana, javnost je saznala ime koje su pop zvezda Rijana i njen partner A$AP Rocky dali sinu prvencu. Svetski mediji pišu da je dečak dobio ime RZA, po predvodniku čuvene hip-hop grupe Wu-Tang Clan, producentu koji decenijama inspiriše muzičare i druge umetnike širom sveta, a iza sebe ima i zavidnu glumačku karijeru.

U vestima koje su obišle ceo svet, mediji navode i da su Rijana i A$AP Rocky "možda izabrali jedno od najupečatljivijih imena za bebu", a mnogi su objavili i Rijanine fotografije sa bebom, na kojima se vidi da poznata pevačica nosi Wu-Tang Clan majicu. Da su veliki ljubitelji legendi hip-hopa, govori i to da je Rocky čak i snimio pesmu sa Drejkom, pod nazivom "Wu-Tang Forever“.

Wu-Tang Clan je opšte prihvaćen kao najuticajnija hip-hop grupa ikada. Od prvog albuma do danas na sceni su se pozicionirali kao standard hip-hopa i nacrt po kom se kroje muzičke karijere, od prvih nastupa u Teksasu kada su plaćeni falsifikovanom novčanicom od 100 dolara, do rasprodatih najvećih stadiona širom sveta. Izdali su osam albuma, prodali preko 40 miliona primeraka, i tako stvorili opus kojim su redefinisali hip-hop kao žanr.

EXIT Promo

 

Prestižni svetski muzički mediji su Wu-Tang Clan svojim recenzijama smestili u istoriju. NME ih je ranije opisao kao "najluđu, najuticajniju, najavangardniju i najbolju grupu", dodajući da su oni "zauvek promenili hip-hop", Rolling Stone ih je nazvao "najboljom rep grupom svih vremena", a Billboard definiše njihov značaj jednostavnim "Wu-Tang je večan".

Takvi kakvi jesu – neponovljivi i legendarni – stižu na EXIT festival, u nedelju, 9. jula, na Gorki List Glavnu binu. S publikom iz celog sveta proslaviće 50 godina hip-hopa, kulture u čijem su stvaranju učestovali i na koju će zauvek imati uticaj.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin