Poznati

Uzrok smrti glumca Džulijana Sendsa, čije je telo pronađeno u kalifornijskim planinama, zvanično se smatra neutvrđenim

Komentari

Autor: Tanjug

25/07/2023

-

12:58

Uzrok smrti glumca Džulijana Sendsa, čije je telo pronađeno u kalifornijskim planinama, zvanično se smatra neutvrđenim
Tanjug/AP/Arthur Mola - Copyright Tanjug/AP/Arthur Mola

veličina teksta

Aa Aa

Uzrok smrti glumca Džulijana Sendsa smatra se neutvrđenim zbog stanja u kojem je pronađeno njegovo telo, šest meseci nakon što je britanski glumac nestao tokom planinarenja u Kaliforniji, saopštila je kalifornijska policija.

Portparol policijske uprave okruga San Bernandino rekao je da tokom istrage mrtvozornika nisu pronađeni nikakvi drugi faktori smrti glumca, i dodao da je odluka o neutvrđenom uzorku smrti ''uobičajena kada se radi o slučajevima ove vrste".

Kako navodi Gardijan, ovava odluka doneta je skoro mesec dana nakon što je Sendsovo telo pronađeno u oblasti Maunt Baldi, i šest meseci nakon što je porodica prijavila nestanak glumca nakon što je otišao na planinarenje.

Šestomesečna potraga za 65-godišnjim glumcem bila je opsežna i uključivala je upotrebu dronova i helikoptera jer su loši vremenski uslovi pogodili San Bernardino u februaru, što je ometalo napore zemaljskih ekipa, a u junu, oko nedelju dana pre nego što su planinari pronašli Sendsovo telo, policija San Bernardina je saopštila da su dobrovoljci u potrazi za glumcem uložili više od 500 sati tokom osam potrage.

Tanjug/AP/Richard Shotwell

 

Gardijan navodi da je Sends bio strastven i iskusan planinar i da je u svom poslednjem intervjuu govorio o zastrašujućem osećaju koji je imao kada bi se susreo sa ljudskim ostacima tokom planinarenja.

''Prijatelji sa kojima sam se penjao prestali su da idu u planine. Ako baš nemate želju, fokus za penjanje na rutu, ako niste potpuno posvećeni, postaje mnogo opasnije. Pronašao sam sablasne stvari na planinama, kada znate da ste na mestu gde je mnogo ljudi izgubilo živote, bilo na Ajgeru ili u Andima. Možda ćete se suočiti sa ljudskim ostacima i to može biti zastrašujuće'', rekao je tada Džulijan Sends.

Sendsa je proslavila uloga fotografa Džona Svajna u Oskarom nagrađenom filmu "Polja smrti" iz 1984. kao i u "Sobi s pogledom" u kom je igrao uz Helenu Bonam Karter.

Kasnije se preselio u Los Anđeles i dobio uloge u ostvarenjima "Veštac" i "Arahnofobija", kao i u eksperimentalnim filmovima Majka Figisa i Darija Argenta.
Poslednja uloga koja će biti upisana u njegovoj biografiji je glavna rola u još neobjavljenom hororu "The Piper".

Sends, koji je voleo planinarenje, svojevremeno je rekao za Gardijan da je "najsrećniji kada je blizu vrha planine u veličanstveno hladno jutro". 

Iza njega je ostala supruga Jevgenija Citkovic s kojom je bio u braku od 1990. i troje odrasle dece.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin