Poznati

Sahranjena Šinejd O'Konor: Pogrebnu povorku cvećem i aplauzima ispratile na hiljade obožavalaca irske pevačice

Komentari

Autor: Tanjug

08/08/2023

-

15:05

Sahranjena Šinejd O'Konor: Pogrebnu povorku cvećem i aplauzima ispratile na hiljade obožavalaca irske pevačice
Sahranjena Šinejd O'Konor: Pogrebnu povorku cvećem i aplauzima ispratile na hiljade obožavalaca irske pevačice - Copyright Tanjug AP/Liam McBurneyPA via AP

veličina teksta

Aa Aa

Šinejd O'Konor sahranjena je danas u Breju na intimnoj islamskoj ceremoniji kojoj je prisustvovalo nekoliko desetina ljudi, ali su joj njeni obožavaoci ukazali veliku počast okupivši se u velikom broju duž ulica kojim je prošla njena pogrebna povorka. Na hiljade ljudi bacalo je cveće i držalo transparente na kojima su bile ispisane poruke ljubavi prema preminuloj muzičarki.

Takođe je na brdu iznad Breja ispisana poruka "Eire Sinead" (Irska Šinejd), koja se vidi iz vazduha. 

Iz Islamskog centra Irske su saopštili da je sahrana pokazala "prelepu ličnost" O'Konor.

"Bilo je veoma duhovno i odražavalo je njen irski, ali i muslimanski identitet", rekao je šeik Umar Al-Kadri iz Islamskog centra.

Dodao je da je irska pevačica bila "neverovatno ljudsko biće koje nije bilo samo sjajan muzičar i umetnik već je uspela da dopre do srca miliona ljudi".

Šinejd O’Konor je legendarna irska rok pevačica poznata po hitu iz 1990-tih godina ''Nothing Compares 2 U''.

Preminula je 18 meseci nakon smrti svog 17-godišnjeg sina Šejna, koji je sebi oduzeo život u januaru 2022. godine.

O'Konor se godinama borila i sa mentalnim problemima, a 2018. godine je prešla u islam i promenila ime u Šuhada Sadakat.

Objavila 10 studijskih albuma tokom svoje karijere, od kojih je drugi album ''I Do Not Want What I Haven't Got'', objavljen  u martu 1990. prodat u više od sedam miliona primeraka.

O'Konor je rođena u Dablinu 1966. godine i sa 13 godina napustila je majku i otišla da živi sa ocem, koji se oženio novom ženom u Virdžiniji, SAD. Iza nje je ostalo troje dece - Džejk Rejnolds, Rojsin Voters i Džošua Bonadio.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin