Tehnologija

Tviter testira "Not a Bot" plan: Društvena mreža naplaćuje mogućnost objavljivanja sadržaja

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

18/10/2023

-

11:54

Tviter testira "Not a Bot" plan: Društvena mreža naplaćuje mogućnost objavljivanja sadržaja
Tviter testira "Not a Bot" plan: Društvena mreža naplaćuje mogućnost objavljivanja sadržaja - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ilon Mask objavio je planove da korisnicima svoje platforme "X", poznatije kao "Tviter" naplaćuje objavljivanje sadržaja na toj društvenoj mreži.

Od 17. oktobra ove godine "Tviter" je počeo da testira "Not a Bot" plan pretplate u dve zemlje - Filipinima i Novom Zelandu, piše Fortune.

Plan košta jedan dolar godišnje, a najavljeno je da bi cene mogle da variraju u zavisnosti od zemlje i valute. Novi korisnici obuhvaćeni ovim planom moći će da "objavljuju sadržaj, lajkuju objave, odgovaraju, dele i citiraju objave sa drugih naloga, kao i sačuvaju objave koje im se dopadaju".

 

 

Oni koji ne budu želeli da plaćaju ovu pretplatu, samo će moći da čitaju objave i prate naloge, kao i gledaju video sadržaje, objavljeno je iz kompanije. Naplata se, međutim, ne odnosi na verifikovane naloge.

Mask je rekao da naplaćivanjem objavljivanja sadržaja planiraju da se "bore protiv botova koji blokiraju prave korisnike. To neće zaustaviti botove u potpunosti, ali će biti hiljadu puta teže da se manipuliše platformom".

"Ovaj novi test razvijen je kako bismo ojačali naše napore da smanjimo spam, manipulaciju naše platforme i botovsku aktivnost", navodi se u objavi povodom "Not a Bot" plana.

Stanovnici Novog Zelanda i Filipina koji budu želeli da otvore nalog na mreži "X/Tviter" moraće da prethodno verifikuju svoj broj telefona, a ukoliko budu želeli da pišu objave, moraće da plate 1,43 novozelandska dolara, odnosno 42,51 filipinski pezo. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin