Tehnologija

Kineski model veštačke inteligencije ERNIE Bot ima više od 100 miliona korisnika

Komentari

Autor: Tanjug

28/12/2023

-

15:10

Kineski model veštačke inteligencije ERNIE Bot ima više od 100 miliona korisnika
Kineski model veštačke inteligencije ERNIE Bot ima više od 100 miliona korisnika - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kineski model veštačke inteligencije Erni bot (ERNIE Bot) tehnološkog giganta Baidu ima više od 100 miliona korisnika, izjavio je danas predstavnik ove kompanije.

Firma Baidu je 16. marta predstavila svoj generativni model veštačke inteligencije (AI) ERNIE Bot, a na sajtu kineske firme se navodi da on može da pruži tačne, logične i jasne odgovore koji se približavaju odgovorima koje bi dalo ljudsko biće, prenosi Rojters.

Suosnivač, predsednik i izvršni direktor firme Baidu Robin Li je tada prikazao sveobuhvatne sposobnosti ERNIE Bota u pet oblasti - književnom stvaralaštvu, poslovnom pisanju, matematičkom računanju, razumevanju kineskog jezika i proizvodnji odgovora koji podrazumevaju različite modalitete kao što su slika, tekst i zvuk. 

ERNIE je akronim izraza "Enhanced Representation through Knowledge Integration", odnosno "Poboljšano predstavljanje kroz integraciju znanja".

Kompanija Baidu je u oktobru predstavila ažuriranu verziju ovog četbota ERNIE 4.0 i tom prilikom saopštila da je on po kapacitetu memorije dostigao nivo konkurentskog američkog proizvoda Čet Dži-Pi-Ti - 4(ChatGPT-4), preneli su mediji. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin