Život

Radnik galerije okačio svoju sliku na zidu: Hteo je da ostvari svoj san, a sada će mu i rupe naplatiti

Komentari

Autor: Euronews

10/04/2024

-

18:00

Radnik galerije okačio svoju sliku na zidu: Hteo je da ostvari svoj san, a sada će mu i rupe naplatiti
Pixabay - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Član tehničkog osoblja (51) galerije moderne umetnosti u Nemačkoj otpušten je nakon što su ga optužili da je okačio svoju sliku na zid.

Čudan incident desio se u galeriji "Pinakotek der Moderne" u Minhenu 23. februara, ali je priča tek skorije dospela u javnost. U pitanju je jedna od najvećih galerija u Nemačkoj i Evropi i dom je dela čuvenih umetnika poput Pabla Pikasa, Maksa Ernsta, Renea Magrita, Salvadora Dalija...   

U želji da uvrsti svoj rad među remek-dela najvećih slikara u istoriji, neimenovani Nemac je okačio sliku dimenzija 60 puta 120 centimetara na zid jer je imao pristup van radnog vremena. Pinakoteka nije otkrila koliko je dugo slika bila izložena, ali uveravaju da to nije dugo trajalo, piše Euronews.

profimedia

 

"Nadzornici su odmah primetili nešto ovako", kaže portparolka Tine Nehler i dodaje da je slika skinuta i vraćena autoru. 

Zaposleni ne samo da je dobio otkaz nego mora i da brine o policijskoj istrazi. Naime, policija u Minhenu istražuje ga i zbog oštećenja imovine, tačnije dve rupe koje je izbušio u zidu da bi okačio sliku.

"Nesuđeni umetnik" se nadao da će mu kačenje njegove slike u galeriju pomoći da ostvari svoje snove. Sada će ih teško ostvariti imajući u vidu da je pored gubitka posla on i dalje ostao anoniman.

Takođe, galerija nije objavila nikakve detalje o njegovim slikama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin