Život

Spektakularna krađa kriptovaluta u SAD: Studenti prestižnog univerziteta MIT ukrali 25 miliona dolara za 12 sekundi

Komentari

Autor: Tanjug

16/05/2024

-

17:25

Spektakularna krađa kriptovaluta u SAD: Studenti prestižnog univerziteta MIT ukrali 25 miliona dolara za 12 sekundi
Spektakularna krađa kriptovaluta u SAD: Studenti prestižnog univerziteta MIT ukrali 25 miliona dolara za 12 sekundi - Copyright Pexels

veličina teksta

Aa Aa

Braća Anton i Džejms Peraire-Bueno, studenti prestižnog Masačusetskog instituta za tehnologiju (MIT), su optužena u SAD za krađu kripto valuta u vrednosti od 25 miliona dolara koju su izvela za samo 12 sekundi, kao i za pranje novca koji potiče iz ove pljačke.

Američko ministarstvo pravde saopštilo je da su osumnjičeni, studenti matematike i informatike, koristili visoko specijalizovane veštine da bi uticali na itrijum blokčejn tehnologiju za validaciju transkacija, prenosi BBC.

Kako se navodi u optužnici, oni su na prevaru dobili pristup privatnim transakcijama na čekanju, a nakon toga ih menjali kako bi sredstva prebacili na svoje račune.

Američko ministarstvo pravde saopštilo je da je pomenuta pljačka prva te vrste, a tužilac Damijen Vilijams je naveo da način na koji su braća Peraire-Bueno izvela krađu "dovodi u pitanje sam integritet blokčejna".

Krađa je navodno izvršena u aprilu 2023. godine za samo par sekundi uz pomoć najsavremenije šeme koju su braća planirala mesecima.

Ako Anton i Džejms Peraire-Bueno budu proglašeni krivim, preti im više od 20 godina zatvora.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin