Fokus

Tinejdžerka iz Čikaga fakultet upisala sa 10, doktorirala na Univerzitetu u Arizoni sa 17 godina

Komentari

Autor: Tanjug, Glas Amerike

16/05/2024

-

10:52

Tinejdžerka iz Čikaga fakultet upisala sa 10, doktorirala na Univerzitetu u Arizoni sa 17 godina
Tinejdžerka iz Čikaga fakultet upisala sa 10, doktorirala na Univerzitetu u Arizoni sa 17 godina - Copyright AP/Tillman Family

veličina teksta

Aa Aa

Američka tinejdžerka iz Čikaga Doroti Džin Tilman Druga prošle godine je doktorirala na Univerzitetu u Arizoni sa samo 17 godina, dok je fakultet upisala sa deset.

''U decembru prošle godine je uspešno odbranila doktorsku disertaciju i postala najmlađa osoba sa doktoratom u oblasti integrisanog bihejvioralnog zdravlja na Univerzitetu u Arizoni'', rekla je za ABC profesorka Lesli Menson.

Tilman, koju inače zovu "Doroti Genije", unuka je nekadašnje članice gradskog veća Čikaga Doroti Tilman. Majka je Doroti Džin upisala na koledž okruga Lejk u severnom Ilinoisu, gde je završila prve dve godine studija psihologije 2016. godine. 

Dve godine kasnije diplomirala je na njujorškom koledžu Ekselsior sa diplomom humanističkih nauka. Master studije završila je na koledžu Juniti u Mejnu, pre nego što je upisala doktorat na Univerzitetu Arizone.

AP/Tillman Family

 

Većinu predavanja je pratila onlajn, ali je došla na dodelu diploma u Arizoni, gde je održala govor, prenosi Glas Amerike. Zasluge za svoj uspeh prepisala je svojoj baki, kao i mami koja joj je bila vodič kroz obrazovanje.

"Sve što smo radile meni nije delovalo nenormalno, niti neobično, sve dok nije počelo da privlači toliku pažnju", rekla je Tilman za AP.

Priznala je da nije imala standardno detinjstvo i da nije imala mnogo zajedničkog sa vršnjacima.
Voli ples, a osnovala je institut "Dorothyjeanius STEAM Leadership", koji pomaže studendima umetnosti, nauke, tehnologije, inženjeringa i matematike.

Tilman, unuka nekadašnje članice gradskog veća Čikaga Doroti Tilman, u budućnosti planira da se bavi javnim nastupima i da skuplja sredstva za osnivanje svog kampa.
 

Komentari (0)

Svet