Život

Amina Hasenbegović: Svaka žena treba da bude ispunjena i da voli sebe

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/08/2022

-

10:40

Amina Hasenbegović: Svaka žena treba da  bude ispunjena i da voli sebe
Amina Hasenbegović: Svaka žena treba da bude ispunjena i da voli sebe - Copyright Promo/Marko Jovančić i Amer Prevljak

veličina teksta

Aa Aa

Prošlog vikenda na Jahorini je održan prvi regionalni modni spektakl pod nazivom Fashion Weekend Jahorina. Ova modna manifestacija okupila je na 1.900 metara nadmorske visine, u srcu netaknute prirode, pored jezera, brojne eminentne modne dizajnere i muzičke zvezde iz regiona, a svoju novu kolekciju prikazala je i Amina Hasenbegović, modna kretoraka iz Novog Pazara.

Ova autentična modna dizajnerka iz Novog Pazara na Jahorini je predstavila svoju moćnu kolekciju pod nazivom "Eho“, inspirisanu dubinama, odzvanjanjem i širinom planine, kao i njenom vriskom i potpunim mirom. Sa njom smo uspeli kratko da popričamo.

Na Jahorini ste prikazali kolekciju za jesen-zimu 2022/23. Šta je akcenat na modelima, a šta se ističe od materijala, boja, detalja? Kako se zove kolekcija?

Pre oko mesec dana prvi put sam posetila Jahorinu. Bila sam sa suprugom na detoks programu i proveli smo neverovatno lepe dane. Bila sam inspirisana planinom i kolekciju nazvala „Eho“. A "eho“ znači "odjek“. Život nam uvek vraća ono što dajemo. U kolekciji dominiraju bela, crna, bež, ali pojavile su se i boje lišća. Kolekciju je otvorila velika bela planinska pahulja, koja predstavlja mir i spokoj, a zatvorila crna haljina kao njena glasna tišina. Velika haljina od brokata predstavlja šumu. Taft je materijal koji dominira, ali tu su i vuna i svila. Kao i u svakoj mojoj kolekciji, akcent je na volumenu i naglašenoj formi. Nadam se da će ovaj eho (odjek) putovati dugo, što dalje i dalje.

A šta su novine u vašim modelima?

Od moje prve kolekcije do sada nisam imala velika odstupanja. U kolekciji su prisutne haljine, venčanice i kaputi. Tonovi su topliji, a prisutnija je asimetrija u krojevima.

Kada će ove modele moći da pogleda beogradska publika?

Uvek sledim svoj osećaj i čekam pravi trenutak. Radiću na novim modelima i sigurna sam da će se desiti onda kada baš bude trebalo.

Šta ove jeseni svaka žena mora da ima u svom garderoberu?

Svaka žena treba pre svega da bude ispunjena i da voli sebe. Najvažnije je da poseduje autentičnost u izražavanju kroz odeću. Za ovu jesen preporučila bih kaput u oker boji.

Šta najviše zamerate u oblačenju naših ljudi?

Za mene moda predstavlja način života. Mislim da u svakom trenutku treba da negujemo sebe spolja, kao i svoju unutrašnjost. Zamerila bih odsustvo želje za ulepšavanjem. Predaja trenerci i pribegavanje praktičnosti jeste gubitak sebe.

Kada ćemo videti vašu novu kolekciju?

Između dve kolekcije tokom godine uvek radim manje kolekcije, tako da pristupam poslu čim se vratim u atelje. Tu je moja inspiracija. Da ne izgubim sebe i da kolekcija bude prepoznatljiva. Biram pažljivo materijale i brinem o tome da sve bude besprekorno izrađeno.

Komentari (0)

Magazin