Život

Ribolovac uhvatio zlatnu ribicu "kapitalca": Dolijala "Šargarepa" teška trideset kilograma

Komentari

Autor: Guardian

22/11/2022

-

11:45

Ribolovac uhvatio zlatnu ribicu "kapitalca": Dolijala "Šargarepa" teška trideset kilograma
Ribolovac uhvatio zlatnu ribicu "kapitalca": Dolijala "Šargarepa" teška trideset kilograma - Copyright Facebook.com/Bluewater Lakes

veličina teksta

Aa Aa

Zlatne ribice su popularni kućni ljubimci, ali se odavno mogu naći i u prirodi. 

Jedan strastveni ribolovac Endi Heket uspeo je da u jezeru Vluvoter u francuskoj regiji Šampanj uhvati jednu "ribicu" tešku čak 30 kilograma.

Zlatna ribica poznata po imenu "Carrot" odnosno "Šargarepa", jedan je od najvećih primeraka na svetu, a u jezero je ubačena pre 20 godina.  Mnogi pecaroši pokušavali su da je uhvate, a Heket je u tome uspeo, nakon što je proveo 25 minuta izvlačeći je iz vode.

 

 

Zlatne ribice ili karaši pripadaju porodici šarana, ali ne dostižu ovakve veličine. Šargarepa je hibridna vrsta ukrštena sa japanskim koi šaranom i veruje se da je druga najveća ikada uhvaćena.

"Oduvek sam znao da je Šargarepa tu negde, ali nikad nisam mislio da ću je uhvatiti. Osetio sam da je nešto veliko uhvatilo mamac. Kada se pojavila na površini video sam narandžastu boju. Sjajno je što sam je uhvatio, ali je u pitanju čista sreća", rekao je četrdesetdvogodišnji Englez za Guardian.

 

 

On je pozirao sa svojim ulovom, pre nego što ga je "sportski" vratio u vodu. 

"Stavili smo Šargarepu unutra pre 20 godina da bude nešto drugačije za mušterije da upecaju. Od tada je rasla i rasla, ali se ne pojavljuje često. Veoma je teška za pecanje", naveo je menadžer jezera Džejson Kauler.

Komentari (0)

Magazin