Život

Porodica malog Pavla Dimitrijevića koji je podigao Srbiju na noge konačno dobila novi dom

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/12/2022

-

14:25

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Celu Srbiju ujedinila je priča trogodišnjeg Pavla Dimitrijevića koji pored brojnih zdravstvenih problema živeo u nehumanim uslovima. Posle velike humanitarne akcije, Pavle i njegova porodica dobili su novi dom.

Dimitrijevići nisu želeli da odu iz Zdravinja nadomak Kruševca, pa je njihova kuća potpuno renovirana, sve je novo nabavljeno: nameštaj, kupatilo, izolacija, hidroizolacija.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 28. Jun (@28jun)

 

Mali Pavle ima težak oblik Aperovog sindroma i trenutno čeka prvu u nizu operacija koje bi trebalo da mu olakšaju život, a sada će imati i adekvatno mesto za oporavak.  

"Nakon što je ova porodica zbrinuta, sada se prikupljaju donacije za porodicu Stojanović - Pericu, Snežanu i njihovog 14-godišnjeg sina Vojislava", kaže za Euronews Srbija Ana Marković iz organizacije "28. jun" koja je prikupljala donacije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 28. Jun (@28jun)

 

"Perica je naš ratni veteran, a živi u kući koja je maltene pred urušavanjem, bez prozora, bez kupatila... Imaju neko kupatilo koje je apsolutno nefunkcionalno i zbog dotrajalih instalacija njihovu kuću je zahvatio požar. Tako da oni sada imaju samo jednu prostoriju što je jako tužno", objašnjava Marković koja poziva sve ljude dobrog srca da pomognu ovoj porodici.

Organizacija "28. jun" i ove godine organizuje božićne aktivnosti i obradovaće paketićima mališane iz različitih krajeva Srbije i regiona.

"Počeli smo na jugu Srbije Vranje i Pirot, zatim ćemo ići u Bosnu i Hercegovinu, a u subotu smo sa BJBikers obišli Ustanovu za mlade i decu u Sremčici i podelili paketiće. Malu pauzu imaćemo od 28. decembra, pa nastavljamo od 8. januara sve do kraja meseca", kaže Marković, dodajući da će podeliti preko 3.000 paketića.

Svi koji žele da doprinesu humanitarnim akcijama, mogu da nađu više detalja na sajtu organizacije "28. jun" i na njihovoj zvaničnoj Instagram strani.

Komentari (0)

Magazin